Izraēlas policija slēdz palestīniešiem kontrolpunktus uz Jeruzalemi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Palestīniešiem kopš grupējuma "Hamas" sestdienas rītā sāktā uzbrukuma Izraēlai liegts šķērsot kontrolpunktus, kas no Rietumkrasta ieved Jeruzalemē.

Šādi kontrolpunkti, kas kontrolē palestīniešu pārvietošanos, jau sen ir strīdus jautājums.

Palestīnieši apgalvo, ka šādi pārvietošanās brīvības ierobežojumi ir pazemojoši un ka pret viņiem izturas kā pret otrās šķiras pilsoņiem.

Izraēla apgalvo, ka tie ir svarīgs līdzeklis cīņā pret kaujinieku iebrukumiem un teroraktiem.

Foto: "Hamas" uzbrūk Izraēlai; Izraēlas armija izsludina "gatavību karam

Palestīniešu kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā.

Izraēlas armija pavēstīja, ka kaujinieki izšāvuši 2200 raķešu, bet palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns apgalvo, ka tā kaujinieki ir izšāvuši vairāk nekā 5000 raķešu.

Tāpat kaujinieki no palestīniešu anklāva iekļuvuši Izraēlā vairākās vietās. Kā pavēstīja Izraēlas armijas preses pārstāvis, palestīniešu kaujinieki iekļuvuši Izraēlā ar paraplāniem, pa jūru un pa sauszemi.

Izraēlas aizsardzības spēki izsludinājuši gatavību karam un gaisa spēki veic atbildes triecienus Gazas joslā. Tāpat Izraēlas karavīri vairākās vietās iesaistījušies kaujās ar iebrucējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu