Latvijas aviokompānijām rekomendē neizmantot Izraēlas gaisa telpu. "airBaltic" atcēlis reisu uz Telavivu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: joo830908/Shutterstock

Valsts aģentūra "Civilās aviācijas aģentūra" (CAA), izvērtējot tās rīcībā esošo informāciju, konstatējusi, ka Izraēlas gaisa telpas izmantošana rada draudus civilās aviācijas gaisa kuģiem, tāpēc Latvijas aviokompānijām rekomendēts neizmantot Izraēlas gaisa telpu turpmākās 48 stundas, informēja CAA Operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

CAA ir veikusi pieejamās informācijas par situāciju Izraēlas gaisa telpā analīzi un konstatējusi, ka saistībā ar konflikta pastiprināšanos pastāv draudi civilās aviācijas gaisa kuģiem, kuri izmanto Izraēlas gaisa telpu.

CAA nosūtījusi vēstuli visām Latvijas aviokompānijām ar rekomendāciju turpmākās 48 stundas neizmantot Izraēlas gaisa telpu, kas attiecas kā uz gaisa telpas šķērsošanu tranzītā, tā lidojumiem uz un no lidlaukiem Izraēlā.

Aviokompānija "airBaltic" informējusi CAA, ka reiss "BT-771", kuram bija šodien plkst. 23.25 jāizlido no Rīgas uz Telavivu Izraēlā, tiks atcelts.

Pasažieri aicināti sazināties ar aviokompāniju.

Vienlaikus CAA aicina pasažierus izvērtēt drošības riskus, plānojot savus lidojumus. CAA atgādina, ka gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi var radīt situācijas, ka pasažieriem ir apgrūtinātas iespējas pamest konkrētās valsts teritoriju.

Jau ziņots, ka palestīniešu kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā.

Izraēlas armija pavēstīja, ka kaujinieki izšāvuši 2200 raķešu, bet palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns apgalvo, ka tā kaujinieki ir izšāvuši vairāk nekā 5000 raķešu.

Tāpat kaujinieki no palestīniešu anklāva iekļuvuši Izraēlā vairākās vietās. Kā pavēstīja Izraēlas armijas preses pārstāvis, palestīniešu kaujinieki iekļuvuši Izraēlā ar paraplāniem, pa jūru un pa sauszemi.

Izraēlas aizsardzības spēki izsludinājuši gatavību karam un gaisa spēki jau veic atbildes triecienus Gazas joslā. Tāpat Izraēlas karavīri vairākās vietās iesaistījušies kaujās ar iebrucējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu