VIDEO "Nenogaliniet mani." Video fiksēts, kā "Hamas" teroristi nolaupa izraēliešu sievieti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Hen Mazzig/"X"

Sociālo tīklu platformās nonācis video, kurā fiksēts, kā palestīniešu grupējuma "Hamas" kaujinieki nolaupa 25 gadus vecu izraēliešu sievieti viņas dzīvesbiedra acu priekšā un aizved uz motocikla, ziņo izdevums "Insider".

25 gadus vecā Noa Argamani ar draugu Avi Natanu apmeklēja mūzikas festivālu, kas sestdienas, 7. oktobra vakarā pārcieta "Hamas" kaujinieku uzbrukumu. Viņus videoklipā atpazina radinieki. 

Videoklipā dzirdams, kā Argamani uzbrucējiem lūdz viņu nenogalināt. Publicēts vēl viens video, kurā redzams, kā gūstā saņemtā sieviete dzer ūdeni. 

Par Argamani un Natana pazušanu ziņoja arī Natana brālis Moše Ors, kurš par viņu pazušanu uzzināja tikai pēc tam, kad ieraudzīja videoklipu.

"Bijām uztraukušies un mēģinājām zvanīt. Abu telefoni nebija sasniedzami. Pēc dažām stundām ārkārtas dienesti ar mums sazinājās un teica, ka redzēja video, kurā viņi abi tiek sagūstīti."

"Redzēju, ka Noa izskatās pārbijusies. Nevaru iedomāties, kam viņa tagad iet cauri," teica Natana brālis. 

Jau iepriekš ziņots, ka palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" sestdienas uzbrukumos Izraēlai cietuši arī mūzikas festivāla dalībnieki, no kuriem vairāki tika nošauti un citi saņemti gūstā.

Starp upuriem ir arī 30 gadus vecā tetovējumu māksliniece Šani Luka, kurai ir dubultā Vācijas un Izraēlas pilsonība. Sestdien platformā "X" izplatījās video, kurā redzami "Hamas" kaujinieki pikapā vedam izģērbtu sievieti, kas ir bez samaņas vai mirusi. Kaujinieki apgalvoja, ka tā ir Izraēlas kareive. Vēlāk mediji identificēja sievieti kā Šani Luku.

Mūzikas brīvdabas festivāls "Nova" notika netālu no Gazas joslas un Izraēlas robežas. Pasākumu, kas norisinājās visas nakts garumā, rītausmā pārtrauca sirēnu kaukšanu un sprādzienu troksnis.

Viena no festivāla dalībniecēm raidorganizācijai CNN stāstīja, ka viņiem nebija kur paslēpties, jo pasākums norisinājās brīvā dabā. Cilvēku vidū izcēlās panika un visi steidzās savākt savas mantas un doties prom, taču uz ceļiem ātri vien izveidojās sastrēgumi. Tajā brīdī sākās apšaude.

Sociālajos tīklos izplatītajā video redzams, kā simtiem festivāla dalībnieku pamet automašīnas un skrien pāri tukšam laukam, fonā skanot šāvieniem.

Medijos un sociālajos tīklos tiek publiskotas arvien jaunas ziņas par cilvēkiem, kurus palestīniešu kaujinieki saņēmuši gūstā un aizveduši uz Gazas joslu. Vienā no šādiem video redzams, kā tiek nolaupīts kāds pāris, kas apmeklēja mūzikas festivālu. Viņus video atpazinuši radinieki.

Arī Šani Lukas radinieki atpazina viņu video pēc tetovējumiem un drediem. Viņas māte publiskojusi emocionālu video, kurā lūdz palīdzēt viņai noskaidrot, kas noticis ar viņas meitu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu