Šolcs: Vācija izrāda solidaritāti Izraēlai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas kanclers Olafs Šolcs.
Vācijas kanclers Olafs Šolcs. Foto: photocosmos1/Shutterstock

Vācijas kanclers Olafs Šolcs svētdien telefonsarunā ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu apliecinājis Berlīnes solidaritāti Izraēlai.

Šolcs apliecināja Netanjahu, ka "Vācija stingri un nelokāmi atbalsta Izraēlu šī briesmīgā uzbrukuma priekšā."

"Izraēlas drošība ir Vācijas nacionālajās interesēs. Tas jo īpaši attiecas uz tādām grūtām stundām kā šīs. Un mēs rīkosimies atbilstoši," sacīja Šolcs.

Vācijas kanclers nodēvēja palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamas" uzbrukumu Izraēlai par barbarisku un skandalozu.

Šolcs pavēstīja, ka sazvanīsies ar Ēģiptes prezidentu Abdelfatahu al Sisi, ASV prezidentu Džo Baidenu, Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Lielbritānijas premjerministru Riši Sunaku, lai apspriestu situāciju Izraēlā. Šolcs arī nosodīja palestīniešu atbalsta demonstrācijas.

Aptuveni 50 cilvēki sestdienas vakarā Berlīnē sapulcējās uz demonstrāciju palestīniešu atbalstam. Tikmēr aptuveni 2000 cilvēku pie Brandenburgas vārtiem mītiņā pauda atbalstu Izraēlai un aicināja pārtraukt finansiālu palīdzību palestīniešiem, ziņoja policija.

Vācijas attīstības ministre Svenja Šulce šodien paziņoja, ka ministrija vēlas pārskatīt attiecības ar palestīniešu teritorijām.

"Mēs jau esam stingri nodrošinājuši, ka mūsu atbalsts palestīniešu teritoriju iedzīvotājiem kalpo mieram, nevis teroristiem. Taču šie uzbrukumi Izraēlai ir briesmīgs pagrieziena punkts," sacīja ministre.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu