VIDEO Mazas porcijas un īss pusdienlaiks. Vecāki neapmierināti ar ēdināšanu Āgenskalna Valsts ģimnāzijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no 4. studijas sižeta

Skolēnu vecāku ieskatā Āgenskalna Valsts ģimnāzijas ēdināšanas pieeja ir nekorekta. Porcijas ir pārāk mazas, rindas ir pārāk garas, bet pusdienām atvēlēts pārāk maz laika. Savukārt ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs un Rīgas domes pārstāvji problēmu nesaredz, ziņo LTV raidījums "Ceturtā studija".

Ģimnāzijas audzēkne Alīna (vārds mainīts) un viņas tēvs raidījumam "4. studija" stāsta, ka pēc septembra pēdējās nedēļas pusdienām viņu mērs bijis pilns, jo komplekso pusdienu porcijas bijušas pārāk mazas. 

Skolā ir divu veidu pusdienas. Kompleksās pusdienas, kuru cena ir 3 eiro un 9 centi, un maksas pusdienas, kur skolēni izvēlas tādu ēdienu, kā vēlas, bet cenas starpību piemaksā.

Video: "Ceturtās studijas" sižets

Alīna mācās 7. klasē, un šai klašu grupai pusdienām atvēlēts tikai starpbrīdis. Turklāt Alīnas uzņemtajā video redzams, ka ēdnīca ir pārpildīta, un attiecīgi nav skaidrs, kā pārdesmit minūšu laikā iespējams paņemt ēdienu, par to samaksāt un paēst. 

Alīnas tēvs uzrakstījis sūdzību Pārtikas un veterinārajam dienestam un Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta departamentam. Taču RD pārstāve norāda: 

"Pārstāve no departamenta devās apsekot skolu un konstatēja pārbaudē, ka pārkāpumu nav. Ka kompleksās pusdienas atbilst visām uzturvērtībām un enerģētiskajām vērtībām. Principā viss ir kārtībā."

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu