Arī Igaunijas izglītības iestādes saņēmušas vēstules ar spridzināšanas draudiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sille Annuk/Rus.Postimees

Arī izglītības iestādēm Igaunijā adresēti līdzīgi draudi, kādus pēdējās dienās saņēma vairākas skolas un bērnudārzi Latvijā, – vairākās skolās ziņots par iespējamu spridzekli, ziņo Igaunijas medijs "Postimees".

Draudus krievu valodā saņēmusi Ūlenurmes ģimnāzija, Ūlenurmes vidusskola, Kristjana Jāka Petersona ģimnāzija Tartu, kā arī citas izglītības iestādes. To saraksts vēl tiek papildināts.

Ūlenurmes ģimnāzijas direktors apstiprināja, ka uz skolas e-pastu divos naktī tika saņemts ziņojums krievu valodā, ka skolā paslēpts spridzeklis. Skolēni aizsūtīti mājās, taču skolas administrācija novēro situāciju.

Evakuēta arī Petersona ģimnāzija. Tā saņēmusi e-pastu, kurā teikts, ka "skolā notiks sprādziens un visi ies bojā." Skolas vadība uzreiz reaģējusi un ziņojusi policijai, bet mācību iestāde evakuēta. 

Informācija tiek papildināta. 

Jau ziņots, ka divu dienu laikā vairākas izglītības iestādes visā Latvijā saņēmušas draudu e-pastus. Valsts policija vērš uzmanību, ka šie saņemtie e-pasti vērtējami kā zema līmeņa riska draudi un šī ir mērķtiecīga noziedzīga akcija, kuras mērķis ir destabilizēt sabiedrību un iestāžu darbu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu