Četrus mēnešus pēc "Titan" katastrofas atrastas iespējamās cilvēku mirstīgās atliekas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tūristu zemūdene "Titan".
Tūristu zemūdene "Titan". Foto: Oceangate/"X"

Četrus mēnešus pēc tam, kad tūristu zemūdene "Titan" eksplodēja misijas laikā, ASV krasta apsardze paziņo, ka atrasts liels daudzums atlūzu, tostarp iespējamās cilvēku mirstīgās atliekas, vēsta ārvalstu mediji.

"Iespējamās cilvēku mirstīgās atliekas tika rūpīgi izņemtas no "Titan" atlūzām un nogādātas ASV medicīnas speciālistiem, lai tās analizētu," paziņoja krasta apsardze.

Ekspedīcijā piedalījās ASV Nacionālā transporta drošības padome un Kanādas Transporta drošības padome.

Foto: 29. jūnijā izkrāva zemūdenes "Titan" atlūzas no "Horizon Arctic" kuģa

Arī 29. jūnijā tika vēstīts, ka no okeāna dzelmes tikušas izceltas vairākas atlūzas no tūristu zemūdenes "Titan", un tajās atrastas iespējamas cilvēku mirstīgās atliekas.

"Titan" bija devies dzelmē Atlantijas okeāna ziemeļos, lai aplūkotu pirms 111 gadiem nogrimušā "Titānika" vraku. Aparāts sāka nolaišanos 18. jūnija rītā, bet pēc nepilnām divām stundām sakari ar to pārtrūka.

Pēc sakaru pazušanas tika sākta vērienīga zemūdenes meklēšana. Plašā meklēšanas operācija notika apmēram 1450 kilometrus uz austrumiem no Keipkodas Masačūsetsas štatā. Operācijā piedalījās arī Kanādas Krasta apsardze.

"Titāniks" savā pirmajā komerciālajā braucienā no Anglijas uz Ņujorku ar 2224 pasažieriem un apkalpes locekļiem devās 1912.gada 15.aprīlī, bet ietriecās aisbergā un nogrima. Traģēdijā gāja bojā vairāk nekā 1500 cilvēku.

Vraka divi lielākie fragmenti atrodas nepilnus 650 kilometrus no Ņūfaundlendas krastiem gandrīz četru kilometru dziļumā. Vraks tika atrasts 1985.gadā un kopš tā laika ir piesaistījis ekspertu un tūristu interesi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu