Bērboka: "Hamas" aizbarikādējas aiz nevainīgiem cilvēkiem Gazā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka.
Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka. Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock

alestīniešu teroristu grupējums "Hamas" izmanto Gazas joslas iedzīvotājus kā dzīvo vairogu, piektdien paziņojusi Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka.

""Hamas" tagad aizbarikādējas aiz vēl vairāk nevainīgiem cilvēkiem un izmanto viņus kā vairogu Gazā," preses konferencē Izraēlā sacīja Bērboka, piebilstot, ka "Hamas" ir sagrābis par ķīlniekiem visus Gazas iedzīvotājus.

"Viņu tuneļi, ieroču noliktavas un komandcentri apzināti izvietoti dzīvojamās ēkās, lielveikalos un universitātēs. Varbūt pat slimnīcās," norādīja ministre.

"Hamas" kaujinieki sestdien no Gazas joslas iebruka Izraēlā, nogalinot vairāk nekā 1300 cilvēkus un ievainojot vēl vairāk nekā 3200, kā arī sagrābjot apmēram 120 ķīlniekus.

Atbildot uz uzbrukumu, Izraēla īsteno gaisa un artilērijas triecienus pret "Hamas" objektiem Gazas joslā, kā arī ir bloķējusi pārtikas, degvielas un medikamentu piegādes šai teritorijai, kuru pārvalda "Hamas". Gazas joslā nogalināto palestīniešu skaits ir pieaudzis līdz 1799.

Bažas par Gazas joslas iedzīvotājiem ir pieaugušas pēc Izraēlas rīkojuma evakuēt šīs teritorijas ziemeļdaļu. Runa ir par 1,1 miljonu cilvēku. Tas varētu liecināt par gaidāmo Izraēlas armijas sauszemes operāciju Gazas joslā, lai gan tā vēl nav izsludināta.

Bērboka sacīja, ka demokrātiskās valstis, tai skaitā Vācija un Izraēla, nopietni izturas pret civiliedzīvotāju aizsardzību. "Civiliedzīvotājiem ir vajadzīgas drošas vietas, kur viņi var atrast aizsardzību un saņemt pirmās nepieciešamības preces," sacīja ministre. Viņa šo jautājumu apsprieda ar Izraēlas kolēģi.

Tāpat Vācija risināja sarunas ar ANO un Ēģipti, kurai arī ir kopīga robeža ar Gazas joslu, par civiliedzīvotāju aizsardzību. Bērboka arī aicināja atbrīvot "Hamas" uzbrukuma laikā sagūstītos ķīlniekus, starp kuriem ir arī Vācijas pilsoņi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu