Video Pirmdien plānots "airBaltic" evakuācijas reiss no Izraēlas. Biļetes cena - gandrīz 300 eiro (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
airBaltic
airBaltic Foto: airBaltic

Nākamajā pirmdienā plānots evakuācijas reiss no Telavivas uz Rīgu, ko veiks Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic". Tam pieteikušies 143 cilvēki. Par vietu šajā reisā jāmaksā 290 eiro, vēsta TV3 Ziņas. 

Tikmēr Lietuvas Gaisa spēki ar militāro lidmašīnu jau veikuši divus speciālos reisus uz Turciju, kur drošībā nogādāti arī Latvijas pilsoņi. Viena no viņiem ir Nadežda Taukule, kura Izraēlā apciemoja vīramāti. 

Ceturtdien sarunā ar raidījumu Nadežda stāsta, ka viņai Rīgā bija jāatgriežas šo trešdien ar "Turkish Airlines", taču dienu iepriekš aviokompānija pārtrauca lidojumus.

Arvien vairāk kompānijām pārtraucot lidojumus, biļetes uz neatceltajiem reisiem izpērk ļoti ātri, Nadeždas centieni tās iegādāties bija nesekmīgi. Vēl pirms ziņām, ka Latvija plāno evakuācijas reisu, viņa neslēpa sašutumu par valsts attieksmi, jo jutās pamesta. Tikt prom no Izraēlas Nadeždai izdevās pagājušajā naktī ar Lietuvas militāro lidmašīnu, kas lidoja uz Antalju, Turcijā.

Latvijas vēstniecībā ap 140 cilvēku vērsušies pēc padoma, kā pamest Izraēlu. 

Latvijas vēstnieks Izraēlā Aivars Groza norāda, ka nav dzirdējis, ka kāds būtu sūdzējies par to, ka vieta pirmdien plānotajā evakuācijas reisā izmaksā 290 eiro. 

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu