"Mēs no sevis sagaidām daudz." Porziņģis neskopojas ar uzslavām saviem komandas biedriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Facebook.com/ "Boston Celtics"

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņgim talantīgi komandas biedri Bostonas "Celtics" rindās dod papildu motivāciju gatavoties jaunajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonai, intervijā raidsabiedrībai NBC norādīja basketbolists.

Porziņģis vasarā no Vašingtonas "Wizards" tika aizmainīts uz "Celtics". Divās aizvadītajās pārbaudes spēlēs latvietis izcēlās ar 17 un 11 punktiem un palīdzēja divas reizes pārspēt Filadelfijas "76ers".

"Talanti, kas ir piesaistīti komandai, dod papildu motivāciju gatavoties sezonai. Cerības un spiediens būs augsts, bet tāpēc arī esam šeit. Mēs no sevis arī sagaidām daudz," teica Porziņģis.

Oktobra sākumā "Celtics" papildināja sastāvu ar aizsargu Džrū Holideju, kurš pirms tam pārstāvēja Portlendas "Trail Blazers". Porziņģis pauda prieku, ka Bostonas komandai pievienojies augstas klases aizsardzības spēlētājs.

"Viņš ir vienīgais vai viens no retajiem aizsargiem, pret kuru man nav sajūta, ka mani segtu mazāks pretinieks. Viņš ir spēcīgs aizsardzības spēlētājs viens pret viens situācijās. Viņa uzbrukums arī ir svarīgs, bet visiem patīk tas, kā viņš cīnās aizsardzībā," skaidroja latvietis.

Tāpat Porziņģis izcēla, ka Džeisons Teitams un Džeilens Brauns ir talantīgi komandas biedri, kuri spēlē pašaizliedzīgi."Pat pēc vienkāršām spēlēm treniņos un sarunām ar viņiem, varēju noprast, ka viņu galvenais mērķis ir uzvarēt. Tas ir tas, kāpēc viņi ir šajā organizācijā un būs te vēl ilgi," viņš piebilda.

Bostonas vienība tiek uzskatīta par vienu no pretendentēm uz čempiontitulu. Pagājušajā sezona "Celtics" regulāro sezonu Austrumu konferencē noslēdza otrajā pozīcijā, bet izslēgšanas spēlēs apstājās konferences finālā, ar 3-4 zaudējot Maiami "Heat".

"Mēs nevaram visu laiku tikai domāt par lielo mērķi, bet katru dienu vajag ieguldīt to darbu, kas ir nepieciešams, lai galveno mērķi arī sasniegtu. Esmu tajā vecumā un karjeras punktā, kad man ir vieglāk virzīties uz priekšu dienu no dienas. Arī pārējie ir pietiekoši pieredzējuši," skaidroja latvietis.

Porziņģis vasarā pēdas savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei Pasaules kausa finālturnīrā, un basketbolists norādīja, ka grūti bija gan pieņemt tādu lēmumu, gan par to arī paziņot trenerim Lukam Banki.

"Tas bija ļoti grūti, jo mīlu pārstāvēt savu valsti, un Latvijai tas bija svarīgs turnīrs. Tomēr man vajadzēja paskatīties uz visu kopumā un priekšā man ir nozīmīga sezona. Zinu, ka tas bija pareizais lēmums," izcēla Porziņģis.

"Pēda vairs mani neuztrauc. Medicīniskais personāls visu ir izdarījis lieliski, pamazām ļaujot darboties ar lielāku slodzi. Kad ierados, jau no paša sākuma gribēju visu darīt uz maksimumu, taču viņi mani apturēja," atklāja basketbolists.

Bostonas vienība nākamo pārbaudes spēli aizvadīs otrdien, savā laukumā uzņemot Ņujorkas "Knicks", bet regulāro sezonu "Celtics" sāks 25.oktobrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu