Ebreju kopienas pārstāve Latvijā: Izraēla neuzsāka šo karu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Akcija Izraēlas atbalstam
Akcija Izraēlas atbalstam Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

"Izraēla nebija tā, kas šo karu uzsāka. Izraēla aizstāv sevi," intervijā LTV ziņu raidījumam "1:1. Aktuālā intervija" pauda ebreju kopienas pārstāve un sociālā uzņēmēja Diāna Lapkis, komentējot palestīniešu teroristu grupējuma "Hamas" uzsāktos uzbrukumus pret Izraēlu 7. oktobrī.

"Tas ir šausmīgi, ka 2023. gadā kāds var slepkavot bērnus viņu gultiņās, izvarot sievietes, nošaut vecmāmiņas, kuras cietušas holokaustā," teica Lapkis.

Lapkis uzsvēra, ka Izraēla cīnās pret "Hamas" visu cilvēku un visas Eiropas labā, tādēļ viņa aicina atbalstīt Izraēlu cīņā pret teroru un neļaut tam izplesties tālāk.

""Hamas" ir pret to, lai notiktu civiliedzīvotāju evakuācija, lai viņiem tiktu atvērti bēgšanas ceļi, jo viņi izmanto cilvēkus kā dzīvo aizsegu. [...] "Hamas" vajag parādīt to, ka viņu pusē būs upuri, viņi māca savus bērnus ienīst Izraēlu.,” uzskata Lapkis.

Ebreju kopienas pārstāve norādīja, ka Izraēlai svarīgs ir ikvienas valsts atbalsts, kā arī svarīgi ir, lai sabiedrība būtu labi informēta par notiekošo un nevairotos dezinformācija.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu