Bezkaunības kalngals? Krievija piedāvā palīdzīgu roku 2026. gada Olimpiādes rīkošanā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievija sportu allaž ir izmantojusi kā politisku ieroci. Par to vēlreiz liecina fakts, ka Krievija cer tēlot "glābēju", piedāvājot ieaistīties 2026. gada olimpisko spēļu rīkošanā.

Daudzos sporta veidos Krievija joprojām ir atstādināta no iespējas sacensties starptautiskajā arēnā. Turklāt nav zināms, kad viņi varēs atgriezties apritē. Skaidrs, ka jāpieliek punkts karam Ukrainā...

Tāpat neskaidra situācija ir ar Krievijas sportistu piekļuvi (kvalificēšanos) nākamā gada vasaras olimpiskajām spēlēm, kas risināsies Parīzē. Divus gadus vēlāk (2026) vasaras olimpiskās spēles risināsies Itālijā.

Milānas un Kortīnas 2026. gada ziemas olimpisko spēļu sacensības kamaniņu sportā, skeletonā un bobslejā notiks ārpus Itālijas, šonedēļ Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā paziņoja Itālijas Olimpiskās komitejas prezidents Džovanni Malago.

Itālija atteikusies ieguldīt 120 miljonus eiro 2008. gadā slēgtās Eudžēnio Monti vārdā nosauktās ledus trases atjaunošanā.

To sadzirdēja Krievijā, un ilgi nebija jāgaida agresorvalsts reakcija un priekšlikums. Portāla "sport24.ru" publikācijā minēts, ka nav aizvadītas nevienas olimpiskās spēles, kuru organizēšanā nebūtu bijušas problēmas.

Publikācija iesākas ar vārdu "Ko?"

Vairākās Itālijas kaimiņvalstīs ir labas renes sporta trases. Izskanējusi informācija, ka 2026. gada olimpisko spēļu vajadzībām varētu izmantot Laplaņas trasi Francijā vai Insbrukas Austrijā. Pēdējais variants esot ticamāks.

Bet lūk! Krievija piedāvā savu palīdzību.

Krievijas nacionālo komandu treniņu centra "Sanki" direktora vietnieks Valentīns Getmanovs propagandas aģentūrai TASS norādīja, ka ļoti laba vieta, kur organizēt 2026. gada olimpiskās spēles renes sporta veidos, būtu Soči, kur risinājās 2014. gada Olimpiāde. Visa infrastruktūra esot vislabākajā kārtībā.

"Olimpiskā trase Sočos ir ļoti labā stāvoklī, tajā var sekmīgi uzņemt augstākā līmeņa sacensības, arī olimpiskās spēles. Kūrortu viesnīcu piedāvājums ir ļoti liels, nebūs problēmu ar sportistu, treneru, amatpersonu un līdzjutēju izmitināšanu. Taču diemžēl mūsdienu sarežģītajā politiskajā situācijā Krievijai olimpiskā turnīra rīkošana, visticamāk, netiks uzticēta. Pēc manā rīcībā esošās informācijas galvenā kandidāte ir Insbruka," izteicies Getmanovs.

Atgādinām, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) vēl nav lēmusi par Krievijas sportistu atgriešanu olimpiskajās spēlēs, kā arī ir piespriedusi diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai (ROC).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu