VIDEO Izraēlas armija apstiprina, ka "Hamās" atbrīvojuši divas amerikāņu ķīlnieces

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas bruņoto spēku (IDF) runasvīrs Daniels Hagari apstiprinājis, ka no palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" gūsta atbrīvotās amerikāņu ķīlnieces Džūdita Taja Ranāna un viņas meita Natalija Ranāna ir nonākušas armijas aprūpē, ziņo raidsabiedrība CNN. 

Hagari norādīja, ka abas ASV pilsones tika atbrīvotas pie Izraēlas robežas ar Gazas joslu. Izraēlas premjerministra birojs norāda, ka viņas tagad esot ceļā uz Izraēlas armijas bāzi, kur atkal satiksies ar saviem radiniekiem. 

Abas sievietes no ASV pilsētas Čikāgas devās apciemot savus radiniekus Nahalozā, Izraēlas dienvidos. Viņas tika nolaupītas 7. oktobrī.

Jau iepriekš ziņots, ka teroristu grupējums "Hamās" savā "Telegram" kanālā paziņojis par abu sieviešu atbrīvošanu.

Paziņojumā minēts, ka sieviešu atbrīvošana veikta, lai "pierādītu Amerikas tautai un pasaulei, ka Baidena un viņa fašistiskās administrācijas apgalvojumi ir nepatiesi un nepamatoti".

Pirms dažām dienām "Hamās" pirmo reizi publicēja videoierakstu ar vienu no ķīlniecēm, 21 gadu veco Miju Šēmu. Viņu teroristu grupējums nolaupīja no tuksneša festivāla valsts dienvidos.

Meitene, kurai bija ievainota rokā, televīzijas kameras priekšā teica, ka viņa tiek ārstēta, un lūdza pēc iespējas ātrāk atgriezties mājās.

"Hamās" pārstāvji apgalvo, ka grupējums tur par ķīlniekiem 200-250 cilvēkus. Izraēlas armija paziņoja, ka teroristu gūstā ir 203 cilvēki.

Pēc "Hamās" uzbrukuma Izraēlas varas iestādes izklāstīja atbildes operācijas galveno mērķi - pilnībā iznīcināt Gazas joslā valdošo teroristu grupējumu un visus, kas iesaistīti uzbrukuma organizēšanā.

Izraēla Gazas joslā gatavo vēl nepieredzētu sauszemes operāciju, solot iznīcināt "Hamās".

Aģentūra "Reuters", atsaucoties uz vairākiem neoficiāliem avotiem, ziņo, ka Izraēlas stratēģija tuvākajā laikā ietvers Gazas joslas infrastruktūras iznīcināšanu, vietējo iedzīvotāju nosūtīšanu uz robežu ar Ēģipti un "Hamās"pazemes tuneļu labirinta iznīcināšanu.

Tajā pašā laikā Izraēlas militārā pavēlniecība un valsts varas iestādes vēl nav uzsākušas sauszemes operāciju, lai gan par to ir vairākkārt runājušas. Izraēlas militārais eksperts Deivids Gendelmans portālam "The Insider" skaidroja, ka Izraēlas armija jau ir gatava, taču tiek risināti politiskie un humānie jautājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu