Ministru kabineta balvu saņēmuši pieci cilvēki un biedrība "Centrs Marta"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru kabineta balva
Ministru kabineta balva Foto: LETA/Edijs Pālens

Valdība šodien atbalstīja Ministru kabineta balvas piešķiršanu pieciem cilvēkiem un vienai biedrībai.

Ministru kabineta balvu piešķir, lai novērtētu personu ieguldījumu demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, nozīmīgu darbību saimnieciskajā vai sabiedriskajā jomā vai nopelnus citās valstij nozīmīgās darbības jomās.

Balva piešķirta rakstniekam Albertam Belam par izcilu sniegumu Latvijas literatūrā un ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā, Zemessardzes vadības un štāba Izlūkinformācijas pārvaldes Izlūkinformācijas ieguves un analīzes daļas priekšniekam, majoram Jānim Slaidiņam par ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju attīstībā un valsts aizsardzības stiprināšanā, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķim, ķīmijas doktoram Pāvelam Arsenjanam par inovācijās balstītu ieguldījumu Latvijas Organiskās sintēzes institūta starptautiskās atpazīstamības veicināšanā un jauno pētnieku izglītošanā.

Tāpat arī Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktoram Romānam Alijevam par profesionālu un nozīmīgu ieguldījumu ģimnāzijas attīstībā un jauno izglītības standartu ieviešanā, sabiedriskā labuma nodibinājuma "Fonds Nāc līdzās!" vadītājai Sarmai Freibergai par iekļaujošas sabiedrības vērtību iedzīvināšanu, veicinot cilvēku ar īpašām vajadzībām radošo spēju izpausmi kultūrā un mākslā un biedrībai "Centrs Marta" par pašaizliedzīgo un neatlaidīgo darbu vardarbības pret sievietēm mazināšanā, vardarbības upuru rehabilitācijā un sabiedrības izglītošanā.

Ministru kabineta balvas laureāti saņems Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu 7115 eiro apmērā. Balva tiks pasniegta svinīgā ceremonijā.

Ministru kabineta balvu iedibināja 1995. gadā, pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, simboliski atjaunojot Tēvzemes balvu, ko 1937. gadā izveidoja prezidents Kārlis Ulmanis. Ierosinājumus Ministru kabineta balvai ik gadu līdz 15.septembrim var iesniegt gan valdības locekļi, gan pašvaldības un nevalstiskās organizācijas, un tos izskata Ministru kabineta Apbalvošanas padome. Informācija par iepriekšējo gadu balvas saņēmējiem pieejama Valsts kancelejas mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu