Aizdomās par cilvēktirdzniecību Īrijā arestē divus latviešus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
CIlvēktirdzniecība. Attēls ilustratīvs.
CIlvēktirdzniecība. Attēls ilustratīvs. Foto: Shutterstock

Izmeklējot iespējamo cilvēku ievešanu Īrijā darbaspēka ekspluatācijas nolūkos Īrijas policija Garda 24. oktobrī Donegālā, Īrijā, par saistību ar organizēto noziedzību arestēja divus 35 un 28 gadus vecus latviešu tautības vīriešus, ziņo "The Journal". Šo operāciju Garda ir veikusi sadarbībā ar kolēģiem no Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm, vēsta portāls "Baltic Ireland".

Arī Latvijā 24. oktobrī tika veiktas tiesībsargājošas darbības saistībā ar minēto noziegumu. Šo starptautisko operāciju, kuras rezultātā vakar tika veikti aresti, ir atbalstījis Eiropols, kura darbinieki pašlaik atrodas Donegālā.

Garda aicina ikvienu personu, kas varētu būt cilvēktirdzniecības vai darba ekspluatācijas upuris, vērsties vai nu vietējā Gardas iecirknī, vai zvanīt uz gardas konfidenciālo tālruņa numuru 1800 666 111.

Gardas pārstāvis žurnālistiem sacīja:

"Ir saprotams, ka šo noziegumu upuri ne vienmēr var ziņot par sevi, bet, iespējams, viņiem ir iespēja runāt ar likumsargiem, kurus var satikt jebkurā vietā."

Garda savā paziņojumā vēršas arī pie personām, kam ir jebkāda informācija par šiem šausmīgajiem noziegumiem, vai pastāv aizdomas, ka kāda persona ir cilvēku tirdzniecības upuris, un aicina ziņot likumsargiem vai nu vietējā Gardas iecirknī, vai zvanot uz gardas konfidenciālo tālruņa numuru 1800 666 111.

Izmeklēšanā Donegal likumsargiem ir palīdzējušas vietējās nodaļas un valsts vienības, tostarp Cilvēktirdzniecības izmeklēšanas un koordinācijas vienība, Gardas Nacionālais kibernoziedzības birojs, Gardas savstarpējās palīdzības nodaļa un Gardas analītikas dienests.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu