VIDEO Pie Latvijas robežas atnestos cilvēku ķermeņus aizvākuši Baltkrievijas robežsargi (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Piektdien pie Latvijas robežas atnestos cilvēkus bez dzīvības pazīmēm vēlāk aizvākuši Baltkrievijas robežsargi, informēja Valsts robežsardze.

Video: Migranti Latvijas robežas tuvumā nes divu cilvēku ķermeņus (Valsts robežsardzes video

Latvijas robežsargi valsts robežas tuvumā Baltkrievijas pusē piektdien pamanīja personu grupu, kas uz paštaisītām nestuvēm pārvietoja gulošu cilvēku. Lai novērstu iespējamu nelikumīgu robežas šķērsošanu, robežsargi devās uz notikuma vietu un novēroja, kā Latvijas robežas tuvumā tiek atnests un atstāts guļam uz zemes viens cilvēks un pēc brīža viņam blakus tika novietots otrs cilvēks, kuri abi izskatījās bez dzīvības pazīmēm.

Latvijas robežsargi turpinājuši vērot situāciju, taču nekāda eskalācija nav notikusi un pēc neilga laika ieradušies Baltkrievijas robežsargi un aizvākuši uz zemes atstātos cilvēkus, aģentūra LETA uzzināja robežsardzē.

Robežsardze atzīmē, ka uz Latvijas - Baltkrievijas robežas hibrīdapdraudējums, virzot uz Latviju nelegālos robežšķērsotājus, no Baltkrievijas varas iestāžu puses aizvien turpinās. Neskatoties uz aizvien aukstākiem laika apstākļiem, tas kļūst pat intensīvāks.

Robežsargi piektdienas incidenta laikā bijuši gatavi reaģēt. Arī iepriekš robežsargiem, lai novērstu cilvēku veselības un dzīvības apdraudējumu, nācies saukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes, lai sniegtu pirmo medicīnisko palīdzību Latvijas teritorijā nogādātajiem vai nokļuvušajiem, novārgušajiem un nereti apsaldējumus guvušiem cilvēkiem. Taču ne vienmēr šādās situācijās cilvēkus izdodas glābt, tika uzsvērusi robežsardze.

Amatpersonas atgādina, ka saskaņā ar Latvijas likumiem par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, kā arī personas, ja tā atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī, apzinātu atstāšanu bez palīdzības, iestājas kriminālatbildība un draud sods saistīts ar reālu brīvības atņemšanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu