Vīrieši tiek aicināti piedalīties ūsu gājienā viņu veselībai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Morocko/ Shutterstock

20. novembrī pulksten 14:00 pie Brīvības pieminekļa vīrieši un viņu ģimenes tiek aicinātas doties “Ūsu gājienā”, lai pievērstu uzmanību vīriešu veselībai. Pirmie 120 reģistrētie gājiena dalībnieki saņems pārsteiguma dāvanu.

Šoreiz vīriešu mēneša uzsvars ir veselības pārbaudes nepieciešamība un galvenais akcents gājiena būtībai ir konkrēta rīcība – vīrieša godavārds veikt vismaz vienu veselības pārbaudi nākamā gada laikā. Gājiena sauklis: "Esi vesels vīrietis!"

Gājiena aktīvists Aivis Ceriņš aicina: ”Gājienā gaidītas ir arī ģimenes, jo vīrietis ir daļa no ģimenes. No vienas puses, tas ir par mūsu tēviem, brāļiem, draugiem, no otras, tas ir mums pašiem. Šis novembris ir mūsu mēnesis, vīriešu veselības mēnesis!”

Gājiens plānots aptuveni trīs kilometru garumā, ko mērenā tempā varēs veikt pie jebkuras fiziskās sagatavotības. Pēc gājiena savā GPS navigācijas sistēmā gājiena dalībnieks varēs apskatīt zīmējumu, ko būs uzzīmējis. Gājienā dalību apstiprinājuši virkne sabiedrībā zināmu kungu – Dainis Zāģeris, Jānis Romanovskis, Aivis Ceriņš, Aivars Šmaukstelis, Fiņķis un citi.

Katru gadu novembrī tiek aktualizēts jautājums par prostatas veselību, par nepieciešamajām pārbaudēm, vīrieši tiek aicināti apmeklēt savu urologu, nodot asins analīzes laboratorijā un sekot līdzi prostatas specifiskā antigēna rādītājiem.

Kustības "Vīru tests" vēstnesis Ansis Klintsons: “Esmu novērojis, ka reizēm aktīvākie "Movember" dalībnieki un kuplo ūsu īpašnieki ir gados jaunāki vīrieši, un nereti veids, kā tiek uzrunāti “vīrieši parastie”, ir par sarežģītu. Es aicinu vīriešus sākt ar vismaz vienu veselības pārbaudi nākamā gada laikā arī tad, ja vīrietis nav sasniedzis 45 gadu slieksni. Visi zinām, ka bez prostatas ir arī acis, ausis, sirds un aknas, tamdēļ ikviena veselības pārbaude dod iespēju apliecināt sev, ka viss ir kārtībā, vai savlaicīgi atrast “ķibeli”, ko izārstēt!” 

Reģistrēties gājienam iespējams šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu