"Kā jums klājas? Kā jums veselība?" Viltīgs garnadzis pieķerts sirmgalves apzagšanas brīdī (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs foto.
Valsts policija. Ilustratīvs foto. Foto: Jānis Škapars/TVNET

31. oktobrī īsi pēc pulksten 13.00 Rīgā, 1. tramvaja pieturā "Tirzas iela", virzienā uz centru, stāvēja kāda 80 gadu veca sieviete ar diviem spieķiem. Sieviete grasījās doties pāri ielai pa gājēju pāreju, kad pie viņas pienāca nepazīstams vīrietis, ziņo Valsts policija.

Svešinieks apstājās blakus, uzlika roku uz viņas muguras un sāka familiāru sarunu, uzdodot vairākus jautājumus: "Kā jums klājas? Kā jums veselība? Atcerieties, kā mēs toreiz kopā sēdējām un jūs man jautājāt par manu veselību?" 

Ar šo sarunu viņš novērsa kundzes uzmanību, radot apjukumu.

Pēc tam vīrietis neuzkrītoši ielika roku sievietes rokassomiņā, kas bija pārlikta pār plecu, un izvilka no tās naudas maku, kurā atradās 80,72 eiro, ID karte, debetkarte, invaliditātes apliecība, pensionāra apliecība un dažādas atlaižu kartes.

Nozagto maku vīrietis ielika savas jakas kabatā un, pārgājis kopā ar kundzi gājēju pāreju, atvadījās no viņas un devās prom.

Cietusī sieviete zādzību nebija pamanījusi. Taču notiekošo bija novērojuši Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas policisti, kuri strādā kabatzādzību novēršanas jomā un tobrīd veica darba pienākumus pilsētas ielās.

Likumsargi jau sākotnēji bija atpazinuši minēto vīrieti, jo viņš jau iepriekš vairākas reizes ir nonācis policijas redzeslokā par zādzībām, kas izdarītas pēc līdzīga scenārija.

Tāpat policisti bija novērojuši, ka pirms sievietes apzagšanas viņš bija mēģinājis uzrunāt un apzagt arī vairākus citus seniorus.

Likumsargi uz karstām pēdām garnadzi aizturēja un nogādāja policijā, kā arī atdeva cietušajai sievietei nozagto maku ar tās saturu.

Pēc mantu atgūšanas cietusī uzrakstīja policijai pateicību par operatīvu darbu.

Saņemtā pateicība no cietušās sievietes.
Saņemtā pateicība no cietušās sievietes. Foto: Valsts policija

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Aizdomās turētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā, un drīzumā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu šai personai.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aicinām iedzīvotājus, kuri cietuši no kabatzādzībām, vērsties tuvākajā Valsts policijas iecirknī ar iesniegumu!

Tāpat mudinām apkārtējos iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un, pamanot personas, kas izdara noziegumus, vai, iespējams, plāno tos izdarīt, nekavējoties notikuma brīdī izsaukt policiju pa tālruni 110, lai uz notikuma vietu tiktu nosūtīta policijas ekipāža!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu