UNICEF: Izraēlas bombardēšana Gazā katru dienu nogalina vai ievaino vairāk nekā 400 bērnu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Palestīniešu bērns ANO bēgļu nometnē Gazas dienvidos.
Palestīniešu bērns ANO bēgļu nometnē Gazas dienvidos. Foto: dpa/scanpix

Izraēlas īstenotajā Gazas bombardēšanā katru dienu tiek nogalināti vai ievainoti vairāk nekā 400 bērni, 1. novembrī paziņoja Apvienoto Nāciju Organizācijas bērnu aizsardzības aģentūra (UNICEF), atkārtoti paužot aicinājumu nekavējoties noslēgt humāno pamieru, ziņo medijs CNN.

Tiek ziņots, ka kopš Gazas bombardēšanas sākuma 7. oktobrī jeb pēdējo 25 dienu laikā aptuveni 3500 bērnu ir nogalināti un vairāk nekā 6800 bērnu ir ievainoti.

UNICEF savā paziņojumā arī uzsver: "Tas nevar kļūt par jaunu normu."

"Bērni jau ir pārāk daudz pārdzīvojuši. Bērnu nogalināšana un turēšana gūstā ir jāpārtrauc. Bērni nav mērķis," teikts paziņojumā, kas tika publicēts dienu pēc nāvējošiem Izraēlas uzlidojumiem Džabalijas bēgļu nometnei Gazas joslas ziemeļos, kas turpinājās arī paziņojuma publicēšanas dienā.

"Asiņainās ainas no Džabalijas nometnes Gazas joslā pēc uzbrukumiem vakar un šodien ir šausminošas," sacīja UNICEF.

ANO aģentūra ziņoja, ka tai vēl nav aprēķinu par bēgļu nometnē mirušo bērnu skaitu. Uz vietas esošās medicīnas amatpersonas medijam CNN sacīja, ka gaisa uzlidojumā tika ievainoti un nogalināti simtiem cilvēku, tostarp daudzi bērni.

Izraēlas armija paziņoja, ka nometnē nogalināti vairāki "Hamās" teroristi, un apgalvo, ka dara visu iespējamo, lai samazinātu civiliedzīvotāju upurus.

"Hamās" otrdien stingri noliedza, ka nometnē atrastos viens no viņu komandieriem.

UNICEF atgādina, ka bēgļu nometnes ir aizsargātas saskaņā ar starptautiskajiem tiesību aktiem un "konfliktā iesaistītajām pusēm" ir pienākums cienīt un aizsargāt civiliedzīvotājus no uzbrukumiem.

"UNICEF atkārtoti aicina visas konfliktā iesaistītās puses nekavējoties noslēgt humāno pamieru, nodrošināt visu bērnu aizsardzību, kā arī drošu un netraucētu humānās palīdzības pieejamību, lai visā Gazas joslā plašā mērogā piegādātu dzīvības glābšanas palīdzību saskaņā ar starptautiskajām humanitārajām tiesībām," teikts paziņojumā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu