Septiņas politiskās organizācijas iesniegušas pieteikumus par iespēju organizēt referendumu 14. Saeimas atsaukšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) saņēmusi iesniegumus no septiņām dažādām politiskajām organizācijām par ierosinājumu rīkot parakstu vākšanu par iespēju organizēt referendumu, lai atsauktu 14.Saeimu, informēja CVK pārstāvis Andrejs Vaivars.

Savus pieteikumus CVK trešdien, 1. novembrī, iesniedza partijas "Latvija pirmajā vietā", "Stabilitātei", "Tautas varas spēks", "Suverēnā vara", "Tautas kalpi Latvijai", "Apvienība Jaunlatvieši" un partiju apvienība "Pamats-LV".

Kā skaidro vēlēšanu komisijas pārstāvis, 1. novembris bija pirmā diena, kad varēja CVK iesniegt pieteikumus parakstu vākšanas uzsākšanai par referenduma ierosināšanu. Jau pirmajā šā datuma minūtē CVK tika iesniegti trīs no minētajiem iesniegumiem.

CVK desmit dienu laikā jāizvērtē un jālemj, kuri no iesniegumiem atbilst likumos noteiktajām prasībām, tostarp likumam "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu", un ir reģistrējami.

Atbilstoši Satversmei ne mazāk kā vienai desmitai daļai jeb ap 155 000 vēlētāju ir tiesības ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu