Sunaks mudina protestētājus nerīkot Londonā akcijas Pamiera dienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks
Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks Foto: FRANK AUGSTEIN/AP

Lielbritānijas premjerministrs Ruši Sunaks 3. novembrī mudināja protestētājus nerīkot Londonā akcijas Pamiera dienā, kad palestīniešu atbalstītāji plāno demonstrāciju pret Izraēlas un "Hamās" karu.

Protesti 11.novembrī, kad tiek pieminēti abos pasaules karos un vēlākajos konfliktos kritušie karavīri, būtu "provokatīvi un necienīgi".

"Pastāv skaidrs un īsts risks, ka Kenotafs un citi kara memoriāli tiks apgānīti, un kas tāds būtu atklāts apvainojums britu sabiedrībai un vērtībām, par kurām mēs iestājamies," viņš norādīja.

"Tiesības mierā un ar cieņu pieminēt tos, kas ir nesuši galīgo upuri par šīm brīvībām, ir jāaizsargā," sociālajā medijā "X" publicētajā paziņojumā uzsvēra premjers.

Desmiti tūkstoši palestīniešu atbalstītāju plāno doties gājienā Lielbritānijas galvaspilsētā sestdien 11.novembrī un pieprasīt tūlītēju pamieru Izraēlas un "Hamās" karā.

Protestu organizētāji neko nav teikuši, ka grasītos rīkot demonstrācijas arī Piemiņas svētdienā, kad tradicionāli ir piemiņas pasākumu kulminācija.

Šogad Piemiņas svētdiena iekrīt nākamajā dienā pēc Pamiera dienas.

Tomēr jau izskanējušas bažas, ka sestdienas protesti var izjaukt arī svētdienas piemiņas pasākumus.

Organizētāji solījuši, ka demonstrācija nebūs Vaitholas rajonā, kur atrodas Kenotafs - Piemiņas svētdienas pasākumu galvenā norises vieta.

Sunaks norādīja, ka lūdzis iekšlietu ministri atbalstīt Londonas policiju centienos "veikt visu nepieciešamo, lai aizsargātu" Pamiera dienas un Piemiņas svētdienas "neaizskaramību".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu