Kerijs ar jaunu rekordu kļūst par jaunāko Čempionu līgas mēneša vērtīgāko spēlētāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vernons Kerijs (pa kreisi).
Vernons Kerijs (pa kreisi). Foto: AP/Scanpix

Turcijas klubā Karšijakas "Pinar" spēlējošais ASV basketbolists Vernons Kerijs 3. novembrī ir pasludināts par Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas oktobra vērtīgāko spēlētāju, kļūstot par jaunāko, kam tas izdevies, ziņo līga.

Karšijakas klubs sezonu Čempionu līgā ir sācis ar divām uzvarām.

2001.gada februārī dzimušais Kerijs jaunākā mēneša vērtīgākā spēlētāja titulu šajās sacensībās ir atņēmis Kailam Olmenam, kurš "VEF Rīga" rindās par mēneša vērtīgāko spēlētāju 2020.gada decembrī kļuva 23 gadu vecumā.

Arī šosezon Olmens Čempionu līgas spēlē bija ieradies Rīgā, pirmajā kārtā kopā ar Turcijas komandu Stambulas "Daruššafaka" apspēlējot "VEF Rīga" ar 84:75 un Olmenam gūstot 21 punktu.

Kerijs pirmajā spēlē ar 94:77 uzvarētājā mačā ar Beļģijas vienību Ostendes "Filou" guva 18 punktus, no spēles trāpot deviņus no 13 metieniem, izcīnot deviņas atlēkušās bumbas, kā arī sakrājot pa trim rezultatīvām piespēlēm un bloķētiem metieniem.

Otrajā mačā, kurā Karšijakas vienība ar 85:83 pieveica Oldenburgas "EWE Baskets", Kerijs guva 15 punktus, realizējot septiņus no astoņiem metieniem, kā arī izcīnot četras atlēkušās bumbas un divreiz bloķējot metienus.

Pirmajās divās spēlēs viņš sakrāja lietderības koeficientu attiecīgi 29 un 21 un ir pirmais līgā šajā rādītājā pēc divām spēļu kārtām.

Kerijs saņems savu savu balvu pirms vienas no "Pinar" mājas spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu