VIDEO Vides aktīvisti Londonā sadauza 17. gadsimta gleznas aizsargstiklu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Lielbritānijā arestēti divi "Just Sop Oil" vides aktīvisti pēc Djego Velaskesa gleznas "Venēra ar spoguli" aizsargājoša stikla sasišanas, ziņo Lielbritānijas mediji.

Londonas Metropoles policija ziņo, ka abi aktīvisti arestēti uz aizdomu pamata par noziedzīga kaitējuma nodarīšanu.

Aktīvistu kustība "Just Stop Oil" jauniešus identificējuši kā Hananu (22) un Harisonu (20), un atklāja, ka stikla sasišanai izmantoti drošības āmuri.

Tikmēr policija norāda, ka vismaz 40 "Just Stop Oil" protestētāji arestēti pēc protesta gājiena pa Vaitholas ceļu.

Izdemolēto Djego Velaskesa 17. gadsimta mākslas darbu iepriekš 1914. gadā sagraizīja sufražiste Mērija Ričardsone. Protestējot pret sufražistes Emelīnas Pankhērstas ieslodzīšanu, Ričardsone gleznā septiņas reizes iecirta ar nazi. Visi bojājumi tika veiksmīgi salaboti.

Foto: Wikimedia Commons

"Just Stop Oil"pārstavji norāda: "Politika mūs pieviļ. Tā pievīla sievietes 1914. gadā, un tā pieviļ mūs tagad. Jauna naftas un gāzes industrija nogalinās miljonus. Ja mēs mīlam mākslu, ja mīlam dzīvi, ja mīlam savas ģimenes, mums vienkārši jāpārtrauc naftas industrija."

"Glezna šobrīd izņemta no ekspozīcijas, lai to varētu pārbaudīt muzeja darbinieki," norāda Nacionālās galerijas pārstāvji.

Velaskess savu darbu "Venēra ar spoguli" radīja no 1647. līdz 1651. gadam. Gleznā attēlota dieviete Venēra, kas guļ uz gultas un skatās spogulī, ko tur viņas dēls Kupidons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu