Siliņa: Nākamgad pašvaldībām būs pieejams līdzfinansējums "mūžīgo bērnu" kopšanai mājās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidente Evika Siliņa
Ministru prezidente Evika Siliņa Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Pašvaldībām 2024. gadā būs pieejams līdzfinansējums tā dēvēto "mūžīgo bērnu" kopšanai mājās, 6. novembrī pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Komentējot sabiedriskajos medijos aktualizēto jautājumu, ka arī nākamgad nepieaugšot pabalsts, ko saņem "mūžīgo bērnu" vecāki, Siliņa sacīja, ka izmaiņas būšot, bet sīkāka informācija esot jāprasa Labklājības ministrijai (LM).

Premjerministrei esot zināms, ka LM plānojot pārskatīt sistēmu kopumā, jo pašreizējā pieeja bērnu ar pirmās grupas invaliditāti kopšanas nodrošināšanai ne vienmēr sniedzot nepieciešamo risinājumu ģimenei.

Tāpat jārisina situācijas, ka atbalsts šādu bērnu kopšanai nav piešķirts visiem, kam tas vajadzīgs, atzīmēja premjerministre, kura pati vēl nesen bija labklājības ministre.

Portāls "lsm.lv" vēstīja, ka tā dēvēto "mūžīgo bērnu" vecāki arī nākamajā gadā nesaņems papildu līdzekļus, lai turpinātu rūpēties par saviem bērniem.

Pabalsts šobrīd ir 313 eiro, kas nav mainīts kopš 2019. gada.

Pēc novembra sākuma tikšanās ar labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS) lielas cerības šo bērnu vecāki neesot guvuši - ministrijas plānos esot palielināt finansējumu tikai 2025.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu