"Šī slimība diemžēl ir uz mūžu." Aktieris Kaspars Dumburs atklāti par cīņu ar atkarību (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

9. novembrī pirmizrādi piedzīvos režisora Ronalda Mežmača filma "Elpot zem ūdens" ar aktieri Kasparu Dumburu galvenajā lomā. Filma vēsta par narkomānu Raiti. Kā atklājas, Dumburam atkarības nav svešas. 

Dumburs sarunā ar žurnālu "Privātā Dzīve" atklāj, ka jau piecus gadus atturas no apreibinošām vielām.

"Alkohols manās acīs arī ir narkotika. Desmitiem cilvēku varēja teikt: "Klau, tev ir problēmas!", bet kaut kas sāka mainīties tikai brīdī, kad pats sāku apzināties, ka man tik tiešām ir problēmas. Ka es nevis atviegloju savus nervus ar kaut kādu vielu palīdzību, bet tieši otrādi –

uz kādu stundiņu man varbūt ir labi, bet tas rada vēl lielākas problēmas nākamajā dienā," atklāj aktieris. 

Viņš palīdzību meklēja atbalsta grupā. "Atkarība ir garīga slimība, kuras ārstēšanai ir nepieciešama garīga programma. Atbalsta grupas to piedāvā. (..) Es joprojām atveseļojos. Šī slimība diemžēl ir uz mūžu," uzskata Dumburs.

Filma "Elpot zem ūdens" ir mūsdienīgs stāsts par narkomānu Raiti, kurš ir iestrēdzis atkarības ritenī un nespēj tikt no tā ārā. Raitis ir nozadzis narkotiku saini un cenšas to pārdot riskējot ar visu, ieskaitot līdzcilvēkiem. Vienlaikus viņš cenšas izveidot attiecības ar jauniepazīto oficianti Janu un viņas 10 gadīgo meitu. Balansējot starp pretrunīgajiem dzīves veidiem, narkomanīja ved Raiti dziļāk negodībā, neuzticībā un dzīves nevadāmībā.

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 7. novembra numurā!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu