Kratīšana Valkas pašvaldībā: aizturēts bijušais mērs Krauklis (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valkas mērs Vents Armands Krauklis
Valkas mērs Vents Armands Krauklis Foto: Zane Bitere / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sadarbībā ar Eiropas Prokuratūru (EPPO) otrdien veicis kriminālprocesuālās darbības, tajā skaitā kratīšanas un nopratināšanas, vairākos objektos Valkā un citviet Latvijā. Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā nonākusi informācija, ka šajā lietā aizturēts arī novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, platformā "X" (iepriekš – "Twitter"), raksta LTV.

LTV norāda, ka ar pašu Kraukli nav izdevies sazināties, jo viņa telefons bijis izslēgts. LTV esošā informācija liecina, ka nopratināts arī Ērģemes un Kārķu pagasta pārvaldes vadītājs Pēteris Pētersons. 

Jau ziņots, ka kriminālprocesuālās darbības veiktas aizdomās par iespējamu vismaz 776 000 eiro izkrāpšanu.

27.februārī EPPO sāka kriminālprocesu un to nodeva KNAB kā kompetentajai iestādei pirmstiesas izmeklēšanas veikšanai. KNAB kriminālprocesā izmeklē iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un krāpšanu lielā apmērā.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka divas esošās un viena bijusī Valkas novada pašvaldības amatpersona, iespējams, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, kopā ar kāda uzņēmuma pārstāvi veikušas nelikumīgas darbības, lai pašvaldības projekta īstenošanai prettiesiski iegūtu vismaz 744 000 eiro no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējuma un 32 000 eiro no Latvijas valsts budžeta dotācijas. Projekts saistīts ar ražošanas ēkas un ar to saistītās infrastruktūras izveidi.

Izmeklētājiem ir aizdomas, ka attiecīgā infrastruktūra varētu būt būvēta konkrēta uzņēmuma interesēs, pārkāpjot projekta īstenošanas nosacījumus.

Patlaban četrām kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību. Nevienai personai šajā kriminālprocesā nav piemēroti drošības līdzekļi.

Līdzīga lieta pēc EPPO iniciatīvas šogad tika sākta par Eiropas naudas apguves projektu Valmieras industriālajā teritorijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu