"Viņš grūda mani." Veikala apsargs Bolderājā agresīvi izturas pret klientu ar Dauna sindromu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bolderāja
Bolderāja Foto: Evija Trifanova/LETA

Kārtējais vietējā "Maxima" veikala apmeklējums Bolderājas iedzīvotājai Kristīnai un viņas brālim Tomasam beidzies nepatīkami, teju vai ar dūru izvicināšanu – apsargs sācis agresīvi izturēties pret brāli, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Abi uz veikalu devušies pēc Kristīnes darba laika beigām. Brālis stāvējis pie kases, bet Kristīna gaidījusi savu kārtu, lai norēķinātos. 

Apsargs Tomasam, kam ir diagnosticēts Dauna sindroms, licis doties tālāk no kases un pārbaudījis viņa kabatu saturu. Apsargs nodomājis, ka Tomass nodarbojies ar zagšanu. Pēc tam Tomasu izstūmis no veikala. 

"Viņš mani grūda. Pārbaudīja kabatas, bija jārāda kabatas. Grūda mani, lika iet ārā. Grūda mani. Man nepatika, ka viņš ... kabatas. Raustīja mani. Kliedza uz mani. Uzreiz izgāju ārā."

Kristīna Tomasu aizvedusi uz mašīnu un uzreiz devusies pie apsarga, prasījusi viņam nosaukt vārdu un uzvārdu, kā arī filmējusi. Apsargs centies izraut telefonu no rokām.

Apsardzes kompānija "Bez Tabu" žurnālistiem norāda, ka par notikušo plāno vērsties tiesībsargājošās iestādēs. Veikala pārstāvji abiem cietušajiem atvainojušies un no apsarga sagaida paskaidrojumu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu