Ratnieks: Rīgas dome 2024. gada sākumā varētu lemt par Maskavas un citu Rīgas ielu pārdēvēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks piedalās Ukrainas mākslinieku grupas "TIGOIS project" laikmetīgās tēlniecības un gleznu izstādes "Mēs uzvarēsim! Переможемо!" atklāšanas pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks piedalās Ukrainas mākslinieku grupas "TIGOIS project" laikmetīgās tēlniecības un gleznu izstādes "Mēs uzvarēsim! Переможемо!" atklāšanas pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas dome nākamā gada sākumā varētu lemt par Maskavas un vairāku citu Rīgas ielu pārdēvēšanu, paziņojis Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Koalīcijā ir bijušas diskusijas par ielu nosaukumu maiņu, un esot kādas astoņas ielas, kurām prioritāri varētu tikt mainīti nosaukumi. Starp tām ir Ļermontova, Turgeņeva, Maskavas un citas ielas.

Rīgas domes koalīcijā panākta vienošanās, ka sākotnēji tiks pieņemts pašvaldības nākamā gada budžets. Līdz ar to pašvaldībai esot laiks, lai sagatavotu lēmumprojektus un veiktu nepieciešamos saskaņojumus.

Kā ziņots, Valsts valodas centrs (VVC) sniedzis pozitīvu atzinumu par vairāku Rīgas ielu pārdēvēšanu, tai skaitā apstiprinot biedrības "Publiskās atmiņas centrs" priekšlikumu pārdēvēt Mirdzas Ķempes ielu komponista Mārtiņa Brauna godam, noskaidroja aģentūra LETA.

Biedrība rosina Mirdzas Ķempes ielu pārdēvēt par Mārtiņa Brauna ielu. Sudrabu Edžus iela varētu tikt pārdēvēta par Emīlijas Plāteres ielu.

Piedāvāts mainīt arī Gustava Kluča ielas nosaukumu, nomainot to uz Riharda Zariņa ielu. Annas Sakses iela turpmāk varētu tikt dēvēta par Hermaņa Samsona ielu, bet Ilmeņa iela - par Melānijas Vanagas ielu.

Tāpat VVC piekrita Latgales ielu pārdēvēt par Jāņa Klīdzēja ielu, bet Maskavas ielu - par Latgales ielu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu