"Visticamāk, viņam būs jādienē." Ukraiņu pusaudzis no Mariupoles izsaukts uz Krievijas armijas biroju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bohdans Jermahins.
Bohdans Jermahins. Foto: Anton Gerahschenko/"X"

17 gadus vecais Ukrainas pilsonis Bohdans Jermohins, kuru Krievijas okupanti 2022. gadā nolaupīja no Mariupoles un aizveda uz Krieviju, saņēmis izsaukumu uz Krievijas armijas militārās reģistrācijas un iesaukšanas biroju, ziņo neatkarīgais Krievijas izdevums "Meduza".

Šo informāciju izdevumam "Grati" apstiprinājusi advokāte Jekaterina Bobrovska, kura Bohdanu pārstāv Ukrainā. Izsaukumu apstiprinājusi arī Irina Rudņicka, Bohdana "aizbildne" Krievijā.

Bobrovska norāda, ka "apmeklējums" Bohdanam apstiprināts šī gada decembrī, kad viņš jau būs sasniedzis 18 gadu vecumu. "Visticamāk, viņam būs jādienē Krievijas armijā," teica advokāte.

Savukārt Rudņickaja norādījusi, ka šis "apmeklējums" nav saistīts ar iesaukšanu armijā, bet gan datu apstiprināšanu. "Viņš ir skolnieks, līdz ar to armijā nevar iestāties. Un vispār iesauktie karavīri "speciālajā militārajā operācijā" nepiedalās."

Rudņicka apstiprinājusi, ka Bohdanam tagad ir tikai Krievijas pase, līdz ar to viņš atbilst dienestam armijā. Taču Ukrainas un starptautiskie likumi neatzīst Krievijas pasu izdošanu tās okupētajās teritorijās. Līdz ar to Bohdans vēl joprojām ir Ukrainas pilsonis.

Bohdans pirms pāris gadiem zaudēja abus vecākus un pirms kara sākuma studēja metalurģiskajā koledžā Mariupolē. Neilgi pēc tam, kad krievu iebrucēji okupēja Mariupoli, Bohdans tika aizvests uz Krievijas teritoriju un Maskavas reģionā nogādāts audžuģimenē.

Pusaudzis 2023. gadā no Krievijas mēģināja aizbēgt uz Ukrainu, taču tika notverts un arestēts. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu