Vatikāns: transpersonas drīkst tikt kristītas katoļu baznīcās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ink Drop/"Shutterstock"

Vatikāna doktrinālais birojs trešdien, 9. novembrī, apstiprinājis, ka transpersonas katoļu baznīcas kristībās drīkst piedalīties kā krustvecāki, kā arī tikt kristīti paši, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". 

Saskaņā ar biroja teikto, šie cilvēki arī var piedalīties katoļu kāzās kā liecinieki. Taču atbilde uz jautājumu, vai kristības pienāktos arī bērnam, ko adoptējuši viendzimuma vecāki, vai bērnam, kurš dzimis surogātmātei, bija neskaidra. 

Pievēršoties transpersonu tiesībām, birojs norādīja, ka šīs personas drīkst piedalīties kristībās ar "dažiem nosacījumiem". Tāpat šīs darbības nedrīkstot rezultēties publiskā skandālā vai "ticīgo aizvainošanā". 

Brazīliešu bīskaps Hosē Negri doktrinālajam birojam kopumā aizsūtījis sešus jautājumus saistībā ar LGBTQ+ kopienas cilvēku dalību kristībās un kāzās. Atbildes uz tiem parakstījis pats pāvests Francisks, un tie trešdien, 8. novembrī tika publicēti nodaļas mājaslapā. 

86 gadus vecais Francisks katoļu baznīcu laika gaitā centies padarīt iekļaujošāku, tostarp norādot, ka "viendzimuma pievilcība nav grēcīga, bet viendzimuma akti ir".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu