VIDEO Apsūdzētais notikušo nenožēlo. Izmeklēšanā par riteņbraucēja nāvējošu notriekšanu pārsteidzoši atklājumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kzenon/Shutterstock

2023. gada februārī kāds dzērājšoferis Miera ielā, Salaspilī nāvējoši notrieca pretī braucošu velosipēdistu, par ko trešdien, 8. novembrī saņēma desmit gadu cietumsodu. Tiesībsargājošās iestādes avārijas apstākļu skaidrošanas laikā ir nonākušas pie būtiskiem atklājumiem, vēsta TV3 ziņu raidījums "Degpunktā".

Vīrietis pārsniedzis ātrumu – vietā, kur atļautais ātrums ir 50 km/h, braucis ar ātrumu, kas nav mazāks par 71 km/h. Turklāt viņš smagi cietušo velosipēdistu nolēmis atstāt bezpalīdzīgā stāvoklī. Pēc tam viņš iebraucis pļavā un meties bēgt kājām.

Video: "Degpunktā" sižets

Pēc kāda laika vietējais strādnieks ar automašīnu brauca garām avārijas vietai un izsauca mediķus, taču velosipēdists no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā. 

Apsūdzētā vīrieša darbības gan liktenīgajā vakarā, gan pēc tam rūpīgi analizēja prokurori. Viņš vairākkārt melojis, sniedzot liecības, kā arī noklusēja svarīgus faktus cerībā izsprukt no smagāka soda.

Vīrieša attieksme lietas izmeklēšanas gaitā norādīja uz svarīgu aspektu – viņš notikušo nenožēlo.

"Lai arī noslēguma daļā persona atzina savu vainu un izteica arī nožēlu, prokurors uzskata, ka tas ir saistīts ar to, lai panāktu maigāku sodu," min Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors Māris Garjānis.

Turklāt noskaidrots, ka liktenīgajā vakarā šoferim blakus sēdējis viņa draugs, kurš redzēja avārijas brīdi un izvēlējās nelikties ne zinis par ievainoto. 

Vairāk skaties "Degpunktā" sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu