Pēc tiesas lēmuma par izraidīšanu Francijā aiztur palestīniešu aktīvisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas policija. Ilustratīvs attēls
Francijas policija. Ilustratīvs attēls Foto: SYSPEO/SIPA / SYSPEO/SIPA

Francijas varas iestādes ir aizturējušas palestīniešu aktīvisti pēc tiesas lēmuma par viņas izraidīšanu, 10. novembrī pavēstīja viņas advokāte.

72 gadus vecā Marjama Abu Daka, kas ir grupējuma "Palestīnas atbrīvošanas tautas fronte" vadoša locekle, tagad atrodas "administratīvā apcietinājumā", sacīja advokāte Žilī Gonideka.

Policisti civildrēbēs aizturēja Abu Daku pēc tam, kad viņa Parīzē apmeklēja kino debates.

Valsts padome, kas ir Francijas augstākā administratīvā tiesa, trešdien nolēma, ka Abu Daka var tikt izraidīta. Tā atcēla zemākas instances tiesas lēmumu, ar kuru bija apturēts Iekšlietu ministrijas rīkojums par izraidīšanu.

Abu Daka bija saņēmusi 50 dienu vīzu Francijas apmeklēšanai, lai piedalītos konferencēs par Tuvo Austrumu konfliktu. Viņa piedalījās divās konferencēs, kuru rīkošana bija aizliegta.

Abu Daka arī piedalījās demonstrācijā, aicinot atbrīvot no cietuma Žoržu Ibrahimu Abdallāhu, kuram 1987.gadā tika piespriests mūža ieslodzījums par ASV un Izraēlas diplomātu nogalināšanu.

Abdallāhs tāpat kā Abu Daka bija "Palestīnas atbrīvošanas tautas frontes" loceklis. Eiropas Savienība uzskata šo grupējumu par teroristu organizāciju.

Abu Dakai, kas ir bāzējusies Gazas joslā, bija biļete lidojumam uz Ēģipti sestdien, informēja viņas advokāte. Advokāte arī sacīja, ka izraidīšanas rīkojums var vēlreiz tikt apstrīdēts.

Apmēram 50 cilvēku ceturtdienas vakarā piedalījās demonstrācijā Abu Dakas atbalstam pie Parīzes policijas galvenā biroja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu