VIDEO Māte panāk, ka viņas meitas sitēju Jelgavā tiesā pēc "smaga" Krimināllikuma panta (6)

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Pagājušajā gadā 12 gadus veca meitene piedzīvoja uzbrukumu Jelgavā. Pusaudzi fiziski iespaidoja 15 gadus veca jauniete, kura vairākas reizes ar kāju iesita pretiniecei pa galvu. Cietušās meitenes mamma nesamierinājās ar notikušo un par spīti grūtībām panāca lietas izskatīšanu tiesā, zino raidījums "Degpunktā".

Raidījums ziņo, ka lietas, iespējams, līdz tiesu namam nemaz nenonāktu, ja meitenes mamma nebūtu tik neatlaidīga. Cīņā par meitas taisnību, sieviete panāca, ka administratīvā lietvedība pārtop par kriminālprocesu.

Šobrīd cietusī mainījusi skolu un turpina rehabilitāciju.

"Jaunieši, kuriem varbūt liekas, ka paliek nesodīti, lai šī ir kā zaļā gaisma, lai viņi padomā, ar ko tas viss sākās un ar ko tas var beigties," mudina cietušās māte.

Zvērināts advokāts Rihards Poļaks raidījumam norāda: "Mēs uzskatām, ka noziedzīgajam nodarījumam ir noteikta pareiza juridiskā klasifikācija, līdz ar to šobrīd ceram uz taisnīgu sodu."

Ne apsūdzētā jauniete, ne viņas ģimene Laurai un viņas meitai nav atvainojusies.

Apsūdzētajai ir celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 230. panta 2. daļas par bērnu huligāniskām darbībām, kas saistītas ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam un ar mantas bojāšanu.

"Šis Krimināllikuma pants ir smags, līdz ar to ir paredzēta arī brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem ar probācijas uzraudzību vai ar naudas sodu, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu," raidījumam stāsta Rietumzemgales prokuratūras prokurore Sandra Mīļā.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 2022. gada 11. septembrī Lielās ielas māju pagalmā kāda pusaudze nodarīja miesas bojājumus 12 gadus vecai meitenei, noskaidroja VP Zemgales reģiona pārvaldē.

Sociālajos tīklos ievietotais uzbrukuma video liecināja, ka uzbrucēja cietušo spārdījusi un ar dūrēm situsi pa seju. Cietusī nekādas pretdarbības neizrādīja, tikai seju sargāja ar rokām. Uzbrukumu centusies pārtraukt kāda cita meitene, tomēr vienlaikus agresore upurim vēl sviedusi mobilo telefonu, kurš kautiņa laikā cietušajai bija izkritis no rokām.

Policijā informēja, ka cietušās māte bērnu aizveda uz slimnīcu, kur konstatēti miesas bojājumi, bet policijā māte uzrakstīja iesniegumu.

Plašāk "Degpunktā" sižetā:

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu