FOTO un VIDEO "Notikušais skāris mani personīgi." Saruna ar pazudušās Annas vīra tuvinieci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pazudušās Annas meklēšana Ķemeru nacionālajā parkā
Pazudušās Annas meklēšana Ķemeru nacionālajā parkā Foto: Apollo.lv.

Pagājušas 11 dienas, kopš tika saņemta ziņa par Annas Jansones un viņas meitas Luīzes Evertovskas pazušanu. Šodien, 12. novembrī, Ķemeru nacionālajā parkā notiek plaša meklēšanas operācija. "Apollo.lv" komentārus sniedza Annas vīra Jura labākā drauga māsa Inga. 

Inga "Apollo.lv" stāsta: "Es esmu šeit, jo ir notikusi nelaime mana brāļa labākajam draugam. Juri es pazīstu vairāk nekā 20 gadus. Uzskatīju to par normālu parādību – braukt palīdzēt.

Varēju ātrāk, ja zinātu, kā tas notiek un kur jāvēršas. Vēlos, lai cilvēki Latvijā vairāk iesaistītos šādā brīvprātīgā darbā. Notikušais skāris mani personīgi."

Vaicājot sievietes viedokli par to, kāpēc daudzi cilvēki komentāros pauž dažādus viedokļus par iemesliem, kāpēc Anna ir pazudusi, sieviete saka: "Ļoti negatīviem komentētājiem nav tolerances pret cilvēku, kuru skārusi nelaime. Līdz ar to gribētos, lai esam vairāk iesaistīti un cilvēki palīdzētu, nevis nosodītu.

Video: Pazudušās Annas meklēšana Ķemeru nacionālajā parkā

Novēlu, lai visas mammas, kurām ir depresija, zinātu, kas tas ir, un nebaidītos prasīt palīdzību."

Par pēcdzemdību depresiju sieviete saka: "Šobrīd mūsu sabiedrībā ir tā – ja ģimenē ienāk mazulis, sieviete grib būt ideāla gan bērnu māte, gan sieva, tāpēc daudz nepastāstīs vīram. Varbūt baidīsies, ka viņu nesapratīs. Tad viņa iet pie draudzenēm. Varbūt viņas arī nesapratīs. Un tad problēma paliek pašai sievietei ar bērnu.

Es iedomājos, kāda tā ir apātija cilvēkam, reaģēt, emocijas... Es pati ar to saskāros. Par to ir jārunā, lai sabiedrība zinātu, ka notiek arī tā. Ir tie signāli, kas ir jāuztver un jāreaģē ģimenes locekļiem."

Kāpēc Anna ar zīdainīti devās prom no mājām? Annas vīrs Juris intervijā "Klik" stāsta par notikušo 1. novembra vakarā

Aicinām izlasīt arī kriminologa viedokli un tuvas draudzenes komentāru.

Jau vēstīts, ka meklēšanas operācijā iesaistīta Valsts policija, organizācija "Bezvēsts.lv" un brīvprātīgie.

"Apollo.lv" novēroja, ka teritoriju ir sarežģīti apstaigāt – sevišķi grūti pārvietoties purvos un biezajos mežos. Ceļmalās ir daudz atkritumu.

Video: Pazudušās Annas meklēšana Ķemeru nacionālajā parkā

FOTO: Pazudušās Annas meklēšana Ķemeru nacionālajā parkā

Video: Pazudušās Annas meklēšana Ķemeru nacionālajā parkā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu