ANO karogi nolaisti pusmastā Gazas joslā nogalināto darbinieku piemiņai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karogs pie ANO mītnes Nairobi 13. novembrī.
Karogs pie ANO mītnes Nairobi 13. novembrī. Foto: AFP/SCANPIX

ANO mītnēs Āzijā 13. novembrī karogi nolaisti pusmastā un darbiniekiem ir klusuma brīdis, lai ieminētu Gazas joslā nogalinātos kolēģus.

Zilibaltais ANO karogs organizācijas birojos Bangkokā, Tokijā un Pekinā pirmdien plkst.9.30 pēc vietējā laika tika nolaists pusmastā pēc tam, kad ANO ziņoja par "būtisku bojāgājušo un ievainoto skaitu" triecienos Gazā.

Līdzīgi piemiņas pasākumi bija arī Katmandu un Kabulā, kur ANO ģenerālsekretāra īpašā pārstāve Afganistānā Roza Otunbajeva kopā ar apmēram 250 cilvēkiem ievēroja klusuma brīdi.

ANO aģentūra palestīniešu atbalstam UNRWA piektdien paziņoja, ka kopš oktobra sākumā, kad izcēlās karš starp Izraēlu un Gazas joslā valdošo islāmistu kaujinieku grupējumu "Hamās", palestīniešu teritorijā nogalināti vairāk nekā 100 tās darbinieku.

Kā ziņots, 7.oktobrī "Hamās" sarīkoja slaktiņu Izraēlā, noslepkavojot vairāk nekā 1400 cilvēku, no kuriem absolūtais vairākums bija civilpersonas. Vēl aptuveni 240 cilvēkus, tajā skaitā sievietes, bērnus un sirmgalvjus, teroristi sagrāba par ķīlniekiem un aizveda uz Gazas joslu.

Izraēla uz "Hamās" uzbrukumu reaģēja, uzsākot Gazas joslas masveida bombardēšanu, bet vēlāk izvērsa arī sauszemes operāciju.

Teroristu kontrolētās Gazas joslas varasiestādes apgalvo, ka Izraēlas bombardēšanā esot nogalināti vismaz 11 000 cilvēku, taču šie skaitļi, domājams, ir stipri pārspīlēti, ņemot vērā to dezinformāciju, ko līdz šim izplatījis "Hamās". Turklāt liela daļa no nogalinātajiem ir islāmistu grupējumu kaujinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu