"Sieviete! Vai 18. novembris jau bija?" Cilvēki sociālajos tīklos ļaujas tradicionālajai diskusijai par svētku rotājumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas dome/Twitter.com

Viens no patriotu nedēļas tradicionālajiem jautājumiem: vai ir patriotiski un pieklājīgi Ziemassvētku zvaigznes, rūķus un bumbuļus vilkt ārā dienasgaismā pirms 18. novembra svinēšanas?

Rīga šobrīd rotāta zvaigžņu segu rakstos. Arī te nav vienprātības. Daudziem liekas brīnišķīgi, bet dzirdēts arī, ka cilvēkiem valsts svētku nedēļas rotājumos pietrūkst valsts karoga krāsu, patriotisma un īstas svētku sajūtas.

Nu jau tradicionāli ir novērojumi par LIDO egli - daudzi tās rotāšanu Ziemassvētkiem pirms valsts svētkiem uztver gandrīz vai kā apvainojumu. 

Un lūk, tradicionālais dialogs, ko tādā vai citādā formā ļaudis izspēlē katru gadu.

It kā draudzeņu pajokošanās, bet ir cilvēki, kuri ar svētku datumiem nemaz nejoko – vispirms jānosvin 18. novembris un pēc tam var slēgt iekšā gaismiņas un visus "džinglbellus" laist vaļā uz pilnu klapi.

Kā vienmēr netrūkst ļaužu, kam svētku nekad nav par daudz. Jo vairāk gaismas šajā tumšajā laikā, jo labāk!

Lai nu kā - Lapzemē Ziemassvētku sezona ir oficiāli atklāta. Mums vēl jātiek cauri tumsas naktij līdz varēsim svinēt 18. novembri. Tās tumsas dēļ vien neviena gaismiņa par ļaunu nenāks - ne tā no zvaigžņu deķa, ne tā no veikala. Zvaigznes paliek zvaigznes! 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu