"Nevilcināsimies uzbrukt." Jemenas hutiešu nemiernieki draud Izraēlas kuģiem Sarkanajā jūrā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Jemenas šiītu nemiernieki hutieši otrdien draudēja uzbrukt Izraēlas kuģiem Sarkanajā jūrā un paziņoja, ka ir palaiduši vēl vienu raķeti uz Izraēlu, kas karo ar palestīniešu grupējumu "Hamās".

Irānas atbalstīto hutiešu līderis Abdelmaliks al Huti paziņoja, ka nemiernieki novēro Izraēlas kuģus Sarkanās jūras ūdeņos - pat kuģus bez Izraēlas karoga.

"Mūsu acis ir atvērtas pastāvīgai novērošanai un jebkāda Izraēlas kuģa meklēšanai," viņš sacīja runā, kuru pārraidīja hutiešu telekanāls "Al-Masirah".

"Ienaidnieks paļaujas uz kamuflāžu savā kustībā pa Sarkano jūru, sevišķi Babelmandeba šaurumā, neuzdrošinās pacelt Izraēlas karogu uz saviem kuģiem (..) un izslēdzis identifikācijas ierīces," sacīja al Huti.

"Mēs meklēsim un pārbaudīsim tam (Izraēlai) piederošos kuģus un nevilcināsimies tiem uzbrukt," piebilda hutiešu līderis.

Hutieši, kas pasludinājuši sevi par daļu no "pretošanās ass", kuru sastāda ar Irānu saistīti grupējumi, kopš oktobra ir veikuši vairākus dronu un raķešu triecienus pret Izraēlu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu