Tirgotājam "Elkor centrs" VID piemēro nodrošinājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts ieņēmumu dienesta ēka.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto: Ieva Lūka/LETA

Tirdzniecības uzņēmumam SIA "Elkor centrs" Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemērojis aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, kā arī kapitāldaļu atsavināšanai un pārreģistrācijai, liecina "Firmas.lv" informācija.

Aizliegums piemērots trešdien, 15.novembrī.

Pēc VID publiskotās informācijas, šogad 14.novembrī kompānijai bija nodokļu parāds 67 233 eiro apmērā.

Vienlaikus šogad 6.novembrī darbu "Elkor centra" valdē atstāja vienīgais valdes loceklis Jurijs Zinkins, kā arī kopš 25.oktobra "Elkor centra" vienīgais īpašnieks ir pats "Elkor centrs".

Iepriekš kompānijas vienīgā īpašniece bija SIA "Elkor grupa", kas caur SIA "Plus īpašums" pieder Andrejam Horhinam (34,98%), Andrejam Sičovam (34,98%), Andrejam Vlasovam (10,34%), Gunāram Vizulim (9,85%) un Aleksejam Trofimovam (9,85%).

LETA jau vēstīja, ka Vizulis šonedēļ atstāja darbu SIA "Elkor Food & Wine" valdē, kur bija vienīgais tās loceklis. Tādējādi arī šim uzņēmumam patlaban nav ne valdes, ne prokūristu, kas varētu to pārstāvēt.

Tāpat arī "Elkor Food & Wine" vienīgā īpašniece kopš šā gada oktobra beigām ir pati kompānija, kamēr iepriekš tās vienīgais īpašnieks bija Vlasovs.

Pēc VID datiem, "Elkor Food & Wine" šogad 14.novembrī bija nodokļu parāds 7977 eiro apmērā.

No Komerclikuma izriet, ka uzņēmums savas daļas var iegūt mantošanas ceļā, dalībnieka nāves gadījumā, dalībniekam rakstveidā atsakoties no savas daļas, dalībniekam zaudējot tiesības uz neapmaksātu daļu, dalībnieka izbeigšanās gadījumā, ja dalībnieks tiek izslēgts no uzņēmuma, samazinot pamatkapitālu, izņemot daļas no apgrozības un tās dzēšot, iegūstot citu uzņēmumu vai tā daļu, bezatlīdzības darījuma rezultātā, piedzenot prasījumus no trešajām personām, reorganizācijas rezultātā, izmaksājot atlīdzību noteiktajos gadījumos, kā arī tad, ja daļas, kuras piekrīt valstij kā bezmantinieku manta un likumā noteiktajā kārtībā nav pārdotas, un lai piešķirtu tās darbiniekiem un valdes un padomes locekļiem.

Ja uzņēmums iegūst savu daļu, tai nav nekādu dalībnieka tiesību. Nosakot pārstāvības normu, šīs daļas netiek ņemtas vērā.

Tāpat Komerclikumā noteikts, ka uzņēmumam iegūtā sava daļa jāatsavina gada laikā no iegūšanas dienas, izņemot tad, ja uzņēmuma daļas piešķirtas tās darbiniekiem, valdes un padomes locekļiem. Šādā gadījumā dalībnieks var atsavināt sev piederošu daļu, patstāvīgi nosakot tās vērtību, dāvināt, mainīt vai citādi atsavināt daļu ar dalībnieku sapulces piekrišanu.

Ja uzņēmums savu daļu noteiktajā termiņā neatsavina, daļu dzēš, attiecīgi samazinot pamatkapitālu saskaņā ar likuma noteikumiem par pamatkapitāla samazināšanu.

"Elkor Food & Wine" pērn strādāja ar 606 362 eiro apgrozījumu un 123 157 eiro zaudējumiem. Ja neskaita 2017.gadu, uzņēmums ar zaudējumiem strādā kopš 2012.gada. "Elkor Food & Wine" reģistrēts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 31 240 eiro.

Savukārt "Elkor centrs" 2022.gadā strādāja ar 3,058 miljonu eiro apgrozījumu un 25 273 eiro peļņu. "Elkor centrs" reģistrēts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17 066 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu