Vācijas policija veikusi kratīšanas 54 īpašumos islāma ekstrēmisma izmeklēšanas ietvaros

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas policija. Ilustratīvs attēls.
Vācijas policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Heiko Barth/Shutterstock

Izmeklējot iespējamo islāma ekstrēmismu, Vācijas policija veikusi kratīšanas 54 īpašumos septiņās federālajās zemēs, 16. novembrī paziņojusi Vācijas Iekšlietu ministrija

Ministrija veic izmeklēšanu pret Islāma centru Hamburgā, kas izmeklēšanas rezultātā var tikt aizliegts.

Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere norādīja, ka Vācijas iekšējais izlūkošanas dienests - Federālais konstitucionālās aizsardzības birojs (BfV) - jau sen novēro šo centru.

"Īpaši tagad, laikā, kad daudzi ebreji jūtas īpaši apdraudēti, ir spēkā šāds princips - mēs neciešam islāmistu propagandu un antisemītisku un pret Izraēlu vērstu kūdīšanu," paziņoja ministre.

Tiek uzskatīts, ka Islāma centrs Hamburgā ir saistīts ar Irānas režīmu. Irāna atzinīgi novērtēja palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" uzbrukumus Izraēlai un nodēvēja tos par "pagrieziena punktu bruņotās pretošanās turpināšanā".

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sniegto informāciju varasiestādes izmeklē arī aizdomas, ka centrs atbalsta Libānas šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah", kam ir aizliegts darboties Vācijā.

Tika pārmeklēti īpašumi Hamburgā, Lejassaksijā, Hesenē, Bādenē-Virtembergā, Bavārijā, Berlīnē un Ziemeļreinā-Vestfālenē, atklāja Iekšlietu ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu