ZVA zāļu nepieciešamības gadījumā aicina iedzīvotājus vērsties tuvākajā aptiekā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plaukts ar medikamentiem.
Plaukts ar medikamentiem. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmssvētku laikā Zāļu valsts aģentūra (ZVA) atgādina, ka gadījumos, kad iedzīvotājiem ir nepieciešamas zāles, iespējams sazināties ar tuvāko aptieku un uzzināt par konkrētu zāļu pieejamību tajā, kā arī par to saņemšanas iespējām.

ZVA informē, ka Latvijas aptiekas drīkst veikt zāļu piegādi iedzīvotājiem uz dzīvesvietu. Šādu pakalpojumu aptiekas nodrošina, lai iedzīvotāji varētu saņemt viņiem nepieciešamās zāles, ja viņi paši nevar nokļūt līdz aptiekai vai pilnvarot e-veselības sistēmā citu personu to saņemšanai. Sarakstu ar aptiekām, kuras veic zāļu piegādi uz mājām, ZVA publicē tīmekļvietnes sadaļā "Pacientiem un sabiedrībai > Zāles > Zāļu iegāde > Zāļu piegāde uz mājām".

Tāpat ZVA tīmekļvietnē ir pieejama "Aptieku karte", kurā var ērti meklēt sev tuvāko aptieku. Aptieku var meklēt pēc nosaukuma vai norādot tikai pilsētu vai ielu. "Aptieku kartē" ir iespējams arī iegūt informāciju par visām Latvijas diennakts aptiekām.

Vienlaikus "Aptieku kartē" var arī meklēt, piemēram, tikai tās aptiekas, kuras izgatavo zāles uz vietas aptiekā vai kurās ir nopērkamas veterinārās zāles. Tajā ir pieejama precīza aptiekas adrese, tālrunis un cita informācija par visām Latvijas aptiekām. ZVA to regulāri atjaunina, tādēļ informācija ir aktuāla un uzticama.

Iedzīvotāju informēšanas nolūkā ZVA publicē arī informāciju par īslaicīgi slēgtām aptiekām. Šī informācija ir pieejama ZVA tīmekļvietnes sadaļā "Pacientiem un sabiedrībai > Zāles > Zāļu iegāde > Īslaicīgi slēgtas aptiekas".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu