Savu verdiktu par gaidāmo Usika un Fjūrija supercīņu sniedzis arī leģendārais Maiks Taisons

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārais bokseris Maiks Taisons sarunā ar "Fight Hub TV" izteica savu verdiktu par gaidāmo cīņu starp Taisonu Fjūriju un Oleksandru Usiku.

Jau ziņots, ka Usiks un Fjūrijs ringā tiksies nākamā gada 17. februārī. Abu supersmagā svara spīdekļu cīņa norisināsies Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā.

Ja abi bokseri beidzot dosies ringā, tad boksa pasaule piedzīvos šajā gadsimtā kaut ko nepieredzētu - supersmagā svara divīzijas čempiona jostu apvienošanu.

Taisons, kurš pats aizvadītā gadsimta astoņdesmitajos gados bija absolūtā čempiona godā, uzskata, ka šajā cīņā pārāks tomēr būs Fjūrijs.

"Es ļoti gaidu šo cīņu. Tā būs ļoti interesanta. Es domāju, ka uzvarēs Fjūrijs. Domāju, ka viņš vienkārši būs stiprāks par Usiku. Viņš noķers Usiku un parādīs savu pārspēku.

Uzskatu, ka Fjūrijs ir labākais bokseris pasaulē. It sevišķi supersmagajā svarā. Zaudējumu var piedzīvot arī lieliski cīkstoņi, bet tas nemaina faktu, ka viņi ir kolosāli cīkstoņi," sacījis Dzels Maiks.

Taisons nesenajā Fjūrija cīņā pret Fransisu Nganū gan atradās pretējā nometnē. Leģendārais bokseris uzņēmās Nganū mentora lomu. Tiesa, tiek runāts, ka cīņas organizatori vienkārši samaksāja Taisonam, lai viņš piedalītos preses konferencēs un uzņemtu publiskus video, kuros trenē kamerūnieti.

Šajā cīņā Fjūrijs izcīnīja ļoti apšaubāmu uzvaru pēc tiesneša lēmuma. Taisons gan uzskata, ka šo dueli nevajadzētu ņemt par mērauklu gaidāmajai Fjūrija un Usika cīņai.

"Mums vajadzētu šo cīņu ņemt vērā, bet neaizmirsīsim, ka Fjūrijs joprojām ir čempions. Viņš to vakaru padarīja lielisku. Viņš Fransisam deva iespēju un vienkārši aizvadīja sliktu cīņu. Mums visiem tādas ir bijušas. Ticiet man, tas vienkārši viņam bija neveiksmīgs vakars," norādīja Taisons.

36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 21 cīņā un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem. Savā pēdējā cīņā viņš ar tehnisko nokautu uzveica Danielu Dubuā.

Savukārt Fjūrija kontā 35 aizvadītajās cīņās ir 34 uzvaras un viens neizšķirts pret Deonteju Vailderu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu