Maskava Krievijas impērijas mantojuma apkarošanu Latvijā sauc par "zaimošanu" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova.
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentējusi padomju okupācijas laika pieminekļu nojaukšanu un ielu nosaukumu maiņu Latvijā un pārējās Baltijas valstīs, to nosaucot par "zaimošanu", vēsta sabiedrisko mediju portāls LSM.lv.

Agresorvalsts sašutumu izraisījis arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) lēmums, kas nesaskata pārkāpumus Latvijas īstenotajā mazākumtautību skolu reformā. 

"Kontekstā ar atteikšanos no padomju pagātnes Baltijā tiek nojaukti pieminekļi un pārdēvētas ielas, kas attiecas ne tikai uz PSRS, bet arī cariskās Krievijas periodu. Apdraudēts ir arī mūsu kultūras mantojums. Tas ir zaimojoši, amorāli un pretlikumīgi," teikusi Zaharova.

Baltijas valstu lēmumu nojaukt padomju okupāciju slavinošos pieminekļus Zaharova nosaukusi par "revanšismu" un Baltijā dzīvojošo krievvalodīgo pilsoņu "pazemošanu".

Komentējot mazākumtautību skolu reformu Latvijā, Zaharova sūkstījās, ka tā diskriminē nacionālās minoritātes un apgrūtina viņu integrāciju. Viņas ieskatā ECT spriedumi nedarbojoties pēc taisnīguma principiem, tikai noliedzot visu, kas "saistīts ar Krieviju, krievu valodu un kultūru". 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu