VIDEO Vangažos atrod vairākas tvertnes ar cilvēkiem kaitīgu ķīmisko vielu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/lostinbaltic/"X"

Iedzīvotāji sociālajos tīklos cēluši trauksmi par video, kurā redzams, ka kādā pamestā, bet cilvēkiem viegli pieejamā teritorijā Vangažos atrastas mucas, kurās atrodas videi un cilvēkiem kaitīga viela – nātrija sārma šķīdums, ziņo LTV raidījums "Panorāma". 

Tvertnes uzgājis sociālo tīklu satura veidotājs Iļja Odegovs, kurš nodarbojas ar urbāno tūrismu. Viņš kartē netālu no Rīgas atradis lielu, pamestu teritoriju un nolēmis doties turp. Iļja norādīja, ka jebkurš tur varēja tikt, jo teritorija nebija norobežota. 

Teritorijā kādreiz aktīvi strādāts ar naftas produktiem, un vēl joprojām tur atrodas vairākas mājas, tostarp divi angāri. Vienā no angāriem atrodas vairākas tvertnes ar ķīmisku šķidrumu – nātrija sārma šķīdumu. 

Pie teritorijas galvenajiem vārtiem rakstīts, ka tā pieder 2019. gadā likvidētajam uzņēmumam "Vangažu nafta". Tagad par to atbild uzņēmums "Vangažu Termināls". 

Valsts vides dienests apstiprināja, ka pēc video saņemšanas tika veikta teritorijas un tajā esošo ķīmisko vielu pārbaude. Dienests sadarbojas ar uzņēmumu. 

Dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktors Kalvis Avotiņš apstiprina, ka šķidrums var būt kaitīgs gan dabai, gan cilvēkiem. 

"Tas ir kodīgs šķidrums, bet bīstamība ir tikai tad, ja tas nokļūst uz ādas. Sabiedrībai apdraudējums faktiski nepastāv, bet katrā ziņā bīstamo vielu izvešana ir organizējama paātrinātā kārtībā. Jo tādā veidā tās uzglabāties nevar," sacīja vides dienesta pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu