Latvijā gar autoceļiem sāk uzstādīt ceļazīmes lībiešu un latgaliešu rakstu valodā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Valsts ceļi

Gar valsts autoceļiem sāk uzstādīt kultūrvēsturisko novadu robežu zīmes lībiešu un latgaliešu rakstu valodā, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Lībiešu krasta robežas zīmes un apdzīvoto vietu, pilsētu vai ciemu nosaukumu ceļazīmes uzstāda lībiešu valodā, kā arī tiks uzstādītas apdzīvoto vietu, pilsētu vai ciemu nosaukumu ceļazīmes latgaliešu rakstu valodā.

Pirmās šādas zīmes ir uzstādītas pie vietējā autoceļa Ciskādi-Dricāni (V552).

Kurzemē 22 ceļazīmes uzstādīs uz trim autoceļiem - Ventspils-Kolka (P124), Talsi-Dundaga-Mazirbe (P125) un Tukums-Ķesterciems-Mērsrags-Kolka (P131). Savukārt Latgalē uz vairāk nekā 50 valsts autoceļiem tiks nomainītas ceļazīmes ar apdzīvoto vietu, pilsētu vai ciemu nosaukumiem latgaliešu rakstu valodā.

Visā valsts ceļu tīklā uzstādīs arī 54 kultūrvēsturisko novadu robežu zīmes, bet Kurzemē arī trīs Lībiešu krasta robežas zīmes.

Vietas, kur tiek uzstādītas šādas ceļazīmes, izvēlējās darba grupa, kurā darbojās Satiksmes ministrijas (SM), Tieslietu ministrijas (TM), Valsts valodas centra (VVC) un "Latvijas valsts ceļu" pārstāvji.

Lībiešu krasta zīmes un ceļazīmes lībiešu valodā un kultūrvēsturisko novadu robežu zīmes par līgumsummu 9854,64 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) un 13 630,26 eiro (ar PVN) uzstādīs VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs", bet zīmes latgaliešu valodā par līgumsummu 78 084,97 eiro (ar PVN) Latvijas-Lietuvas kopuzņēmums SIA "Viadukts".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu