Strīds beidzās ar nāvi. Atklātas jaunas detaļas par Andra Ļubkas slepkavību (11)

Apollo.lv
Rēzeknē nošauts Ludzas novada pašvaldības deputāts Ļubka
Rēzeknē nošauts Ludzas novada pašvaldības deputāts Ļubka Foto: "Sadursme"

Apglabāts uzņēmējs, Ludzas novada deputāts Andris Ļubka, kurš tika noslepkavots Rēzeknē, veikala "K Senukai" stāvvietā. Notikušais atstājis daudz neatbildētu jautājumu. Savu versiju par notikušo Latvijas Televīzijas žurnālistiem atklājusi slepkavībā aizdomās turamā Igora Haita dzīvesbiedre un viņa šoferis. 

Iepriekš medijos ziņots, ka konflikts slepkavības dienā, 17. novembrī sācies autostāvvietas dēļ.

Tas noticis nevis starp Ļubku un šāvēju Haitu stāvvietā pie veikala "K Senukai", bet gan starp upuri un Haita dzīvesbiedri pavisam citur. 

Aļona Haite norāda, ka todien ar automašīnu vēlējusies doties ikdienas gaitās, bet stāvvietā pie darbavietas novietots balts busiņš, kas traucējis viņai izbraukt. Viņa pamanījusi, ka par situāciju smejas divi vīrieši. Tas Haiti saniknojis un viņa abus konfrontējusi, kā rezultātā starp viņu un Ļubku izcēlies strīds. 

Nevienu no vīriešiem viņa tolaik nav atpazinusi, bet tagad apgalvo, ka viens no viņiem bijis Ļubka. Viņa stāsta, ka uzņēmējs izturējies agresīvi. 

Haite pēc strīda apsolījusies vērsties policijā un notikušo izstāstījusi savam dzīvesbiedram, kurš nolēmis atbraukt. Igora Haita šoferis apgalvo, ka Haits viņu lūdzis aizvest viņu pie Aļonas. Vīrietis pastāvīgi piedzīvo sāpes iekšējo orgānu slimību dēļ, tāpēc pārvietojas ar šoferi.

Abi auto iebrauca būvveikala "K Senukai" stāvlaukumā un Ļubka ar Haitu sastapās aci pret aci. Šoferis norāda, ka Ļubka Haitu aizvainojis. Strīds starp abiem pāraudzis kautiņā, viņš gan neatceras, kurš sitis pirmais. 

Šoferis arī nevar atminēties, kad sākušies šāvieni. Slepkavību redzējuši arī citi tuvinieki, tostarp viņa bērns. 

Abi notikuma vietu pametuši. Haits kādā brīdī no mašīnas izkāpis, šoferis apgalvo, ka viņš aizturēts savā darba vietā. 

Šoferis atzīst, ka kaut ko vajadzēja darīt citādāk, bet sevi par vainīgu slepkavībā neuzskata. "Es gribētu atvainoties Andra ģimenei. Galvenais – dēlam. Andra vecākiem, sievai, mazbērniem," saka šoferis. 

Tikmēr Aļona Haite visā vaino sevi – uzskata, ka, ja nebūtu pazvanījusi, traģēdija nebūtu notikusi. Viņa apgalvo, ka pēc slepkavības saņēmusi draudus. 

Igoram Haitam piemēroto drošības līdzekli apcietinājumu viņa advokāts grasās pārsūdzēt. Viņam nebija ieroča turēšanas atļaujas. 

Video: Latvijas Televīzijas sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu