Tuvākajās dienās Latvijā sniega sega kļūs būtiski biezāka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Nākamajā nedēļā Latvijā saglabāsies sals un turpinās palielināties sniega sega, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Tuvākajās dienās vietām Latvijā gaidāms sniegs, taču plašāka nokrišņu zona sasniegs Latviju pašā novembra izskaņā, kad daudzviet ilgstoši snigs un sniega sega kļūs būtiski biezāka.

Visu nedēļu laiks saglabāsies auksts, naktīs vietām termometra stabiņš noslīdēs līdz -15 grādu atzīmei, un arī decembra sākumā laika apstākļi būtiski nemainīsies. Zemā gaisa temperatūra kopā ar regulāro snigšanu padarīs ceļus un ietves slidenas.

Novembra pēdējās nedēļas sākumā saule mīsies ar mākoņiem, bet valsts austrumos mākoņu būs vairāk. Vietām sagaidāms sniegs, pirmdien, 27.novembrī, tas būs neliels, bet otrdien, 28.novembrī, nokrišņi būs intensīvāki, līdz ar to vietām sniega sega varētu pieaugt par vēl 5-9 centimetriem.

Lēnu līdz mērenu ziemeļu puses vēju otrdien rīta pusē nomainīs dienvidu, dienvidrietumu vējš. Kā dienas, tā arī nakts stundās gaiss būs auksts, naktī tam atdziestot līdz -5…-10 grādiem, taču valsts rietumos termometra stabiņš noslīdēs līdz -10…-15 grādu atzīmei. Diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra būs -1…-6 grādi, tikai otrdien jūras piekrastē tā būs ap 0 grādiem.

Nedēļas vidus nesīs nokrišņiem bagātus un ziemai raksturīgus laika apstākļus, jo Latviju šķērsos nokrišņu zona, kuras rezultātā daudzviet ilgstoši snigs, vietām nokrišņi būs stipri, līdz ar to sniega kupenas kļūs būtiski augstākas.

Trešdien, 29.novembrī, arī pastiprināsies ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, kā ietekmē vietām puteņos un var veidoties sniega sanesumi. Tāpat snigšanas laikā būtiski pasliktināsies redzamība un ceļi joprojām saglabāsies slideni. Termometra stabiņš, līdzīgi kā nedēļas sākumā, daudzviet visu diennakti pieturēsies zem -5 grādu atzīmes.

Decembra pirmajās dienās laiks būs mierīgs, vietām gaidāms sniegs, taču nokrišņu intensitāte būs mazāka nekā iepriekšējās dienās. Lielākajā valsts daļā saglabāsies sals.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu