Modele dalās ar 118 iemesliem, kādēļ nevēlas bērnus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ellie_gonsalves/ Instagram

Austrāliešu modele Elija Gonsalvesa ir dalījusies ar 118 iemesliem, kāpēc nevēlas bērnus.

Viņa vietnē “Instagram” publicēja sarakstu ar 118 iemesliem, kurus piefiksējusi sava telefona piezīmju aplikācijā.

“Pēc tam, kad gadiem ilgi man tiek jautāts, kāpēc es nevēlos bērnus, es sastādīju šo sarakstu, jo vienmēr šķita, ka īss iemesls nekad nav bijis pietiekami labs vai saprotams,” vēstīja modele. “Tātad, šeit pavisam detalizēti tiem, kas prasīja. Tās ir manas personīgās domas, kas balstītas uz daudzām manām pieredzēm vai lietām, kuras cilvēki man ir pastāstījuši.

Daži cilvēki ir radīti kļūt par vecākiem, un tas ir pārsteidzoši, bet tā dzīve vienkārši nav priekš manis.”

Savā plašajā sarakstā modele minēja šādus iemeslus: "Bērni ir vecāku atbildība līdz vecāku nāves dienai", "pēcdzemdību matkritis", "visu laiku jābūt nogurušam", "bērni var mantot emocionālas traumas", "pasaule jau tā ir pārapdzīvota", "tu kļūsti par otro prioritāti savam partnerim", "bērni var izaugt par sērijveida slepkavām".

Tāpat tika minēti vairāki iemesli par konkrētām bērnu īpašībām, piemēram, ka bērni varot būt rupji, nepateicīgi, skaļi, kaitinoši, kā arī viņiem neesot sapratnes par robežu ievērošanu un viņi varot iemācīties manipulēt ar saviem vecākiem.

Vairāki no iemesliem bija tieši par grūtniecības un pēcdzemdību posmu, modelei rakstot, ka grūtniecības laikā piepampst seja un ķermenis, krūšgali varot sasniegt "šķīvja izmēru", grūtniecībā sievietei parādoties nepatīkama smaka, kā arī esot risks saslimt ar dažādām kaitēm. Savukārt pēcdzemdību posmā sešas nedēļas nevarot nodarboties ar seksu, dzemdībās varot tikt traumēta vagīna, varot gadīties saslimt ar pēcdzemdību depresiju, kā arī esot nepieciešamība mainīt autiņbiksītes - gan sev, gan mazulim. 

Gonsalvesa, kura jau 15 gadus ir kopā ar savu vīru, sacīja, ka viņai regulāri tiekot uzdoti jautājumi par to, kad pārim būs bērni.

Lai gan daudzi iemesli esot arī ne tik ļoti nozīmīgi, modele skaidroja, ka vien fakts, ka viņa bērnus vienkārši nevēlas, esot pietiekams, lai cilvēki beigtu viņai par to jautāt.

Gonsalvesas ieraksts izraisīja pamatīgu pretreakciju, tomēr viņa viedokli nemaina.

“Cilvēki, iespējams, neapzinās, ka pastāv alternatīvs ceļš, vai arī nav pietiekami nobrieduši, lai pieņemtu, ka citi var dzīvot dzīvi, kas atšķiras no viņējās, bez nepieciešamības izjust aizvainojumu,” rakstīja modele.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu