"Veidoja viltus runātāju profilus." Latvijā apsūdzību dēļ atceļ ietekmīgu konferenci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutter_o/shutterstock

"DevTernity" ir Latvijas lielākā starptautiskā programmatūras izstrādes konference. Šogad konference pēkšņi tika atcelta, jo vairāki tehnoloģiju izveidotāji un vadītāji atteicās piedalīties pasākumā pēc apsūdzībām, ka organizators safabricējis sieviešu runātāju profilus, vēsta ārvalstu mediji.

Pasākuma organizators Eduards Sizovs apstiprināja pasākuma atcelšanu. "Izskatās, ka kāds patiešām gribēja apzināti sabojāt konferenci," viņš komentējis. Sizovs vietnē "X" vēsta, ka viņš aizmirsis izdzēst vienu viltoto profilu no runātāju listes un tas sakritis ar brīdi, kad savu dalību dažādu iemeslu dēļ atteikušas divas no trim runātājām, kuras iepriekš piekritušas piedalīties konferencē.

Pagājušās nedēļas nogalē viltus runātāju profiliem pievērsies tehnoloģiju jomas izdevuma "The Pragmatic Engineer" autors Gergelijs Orošs, kurš sociālajos medijos pauda, ka ir identificējis viltotus sieviešu profilus runātāju sarakstā, un informēja par to dalībniekus.

Viņš vēl uzsvēra, ka sievietes, kuras iepriekš bija izstājušās no konferences vai atteicās piedalīties, arī netika izdzēstas no pasākuma vietnes.

Gandrīz puse no 23 runātājiem, kas joprojām ir norādīti pasākuma tīmekļa vietnē, jau bija izstājušies no konferences pirms pasākuma atcelšanas. Tostarp "Amazon Web Services" pārstāve Kristīne Hovarda, kura būtu bijusi vienīgā sieviete, kam paredzēts uzstāties.

"Bloomberg" vēsta, ka 27. novembrī savu dalību konferencē atsaukuši vairāki augsta līmeņa vadītāji - Skots Hanselmans no "Microsoft Corp." un Kelsijs Hitaurers no "Google", uzsverot, ka viņi tikuši maldināti.

"Kāds dīvains stāsts," sociālo tīklu vietnēs izteicās viens no runātājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu