Usika menedžeris ieskicē lielāko problēmu pirms gaidāmās cīņas pret Fjūriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP / Scanpix

Ukrainas boksa zvaigznes Oleksandra Usika menedžeris Egiss Klimass sarunā ar "Boxing Talk" izcēlis galveno problēmu pirms gaidāmās cīņas ar britu Taisonu Fjūriju.

Jau ziņots, ka Usiks un Fjūrijs ringā tiksies nākamā gada 17. februārī. Abu supersmagā svara spīdekļu cīņa norisināsies Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā.

Šajā cīņā pirmo reizi 21. gadsimtā tiks apvienotas visas supersmagā svara čempionu jostas.

Klimass ir pārliecināts par sava klienta spējām, tomēr viņš arī nedzīvo ar ilūziju, ka gaidāmais duelis Usikam būs viegls.

"Tā pavisam noteikti nebūs viegla cīņa. Visticamāk, tā būs Oleksandra karjeras smagākā cīņa. Viņš ir pārliecināts, bet tajā pašā laikā viņš apzinās, ka būs jāizdara liels darba apjoms. Bet Oleksandrs smagi strādā. Viņš ir labs atlēts un ļoti labs cīkstonis," sacīja Klimass.

Bokseri pirms cīņām bieži vien uz sparinga sesijām aicina cīkstoņus, kuru auguma parametri ir līdzīgi gaidāmā dueļa pretinieka "gabarītiem". Klimass neslēpj, ka būs grūti piemeklēt sparinga partneri, kurš līdzinātos Fjūrijam.

"Nebūs viegli atrast sparinga partnerus, jo Fjūrijs ir ļoti garš, ar garām rokām un ļoti īpatnēju stilu. Viņš ir smags. Šis (atrast sparinga partnerus - red.) noteikti būs lielākais izaicinājums. Bet man nav šaubu, ka Oleksandrs uzvarēs. Noteicošie faktori būs Oleksandra kāju darbība, intelekts un cīņas IQ.

Es neteiktu, ka Fjūrijam ir spēcīgs sitiens. Viņš ir smags un "uzguļas" pretiniekiem. Tā viņš pretiniekus nogurdina. Bet Oleksandru nokausēt nebūs viegli," sacīja Klimass.

36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 21 cīņā un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem. Savā pēdējā cīņā viņš ar tehnisko nokautu uzveica Danielu Dubuā.

Savukārt Fjūrija kontā 35 aizvadītajās cīņās ir 34 uzvaras un viens neizšķirts pret Deonteju Vailderu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu