"Sieviete sievietei ir ienaidnieks!" Dāmas sociālajos tīklos saplūcas par ieceri celt nodokli mitrajām salvetēm (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Adam Radosavljevic/ Shutterstock

Parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā atbalstītie grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā paredz ieviest nodokli mitrajām salvetēm, nosakot to 12,2 eiro par kilogramu. Lēmums satraucis vairākas sievietes, it īpaši jaunās māmiņas.

Atgādinām, ka atbilstoši valdības piedāvājumam nodokli mitrajām salvetēm paredzēts noteikt kā vienam no plastmasu saturošajiem produktiem ar mērķi mazināt plastmasu saturošu izstrādājumu patēriņu. Atsevišķi koalīcijas pārstāvji norādīja, ka risinājums ir pāriet uz citām videi draudzīgākām alternatīvām, piemēram, autiņu, lupatiņu izmantošanu. 

Kāda sieviete vietnē "Twitter"/"X" publiskoja viedokli, kurā nosodīja ieceri paaugstināt cenas mitrajām salvetēm. 

Ieraksts aizsāka pamatīgu atbilžu un viedokļu vētru, kurā dāmas centās pierādīt katra savu taisnību. Vairākas māmiņas metās ieraksta autori kaunināt, rakstot, ka mitro salvešu izmantošana nav draudzīga nedz dabai, nedz cilvēku ādai.

Tomēr bija arī komentētāji, kuri saprata ieraksta autores bažas un arī pauda neapmierinātību par ieceri.

Pēc dažādo viedokļu apspriedes ieraksta autore neslēpa sašutumu, ka daudzi viņu metušies nosodīt. 

Vairāki cilvēki ieteica sievietei komentārus neņemt pie sirds un neklausīties kritikā, kamēr citi rakstīja, ka ir jāprot uzklausīt arī dažādus viedokļus.

Kā ziņots, opozīcijā esošā "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars aicināja atbalstīt AS alternatīvo piedāvājumu šo nodokļa likmi noteikt desmit reizes mazāku - 1,2 eiro par mitro salvešu kilogramu. Tavars norādīja, ka valdības desmit reizes lielākā 12,2 eiro likme pārmērīgi palielinās izmaksas par bērnu un senioru aprūpi.

Opozīcijas deputāts Artūrs Butāns (NA) uzsvēra, ka koalīcijas piedāvātā nodokļa likme ir nesamērīga māmiņām ar bērniem. Nodokli nevar celt tikt strauji un tā vietā būtu jārīko informatīvas kampaņas par labu videi draudzīgāku alternatīvu izmantošanai, skaidroja politiķis.

Tomēr Budžeta komisijas vairākums neatbalstīja AS priekšlikumu par desmit reizes mazāku likmi. Līdz ar to izskatīšanai Saeimā galīgajā lasījumā nolemts virzīt valdības virzītos grozījumus, kas paredzēs likumā noteikt nodokļa likmi 12,2 eiro par mitro salvešu kilogramu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu